Facebook obeležio više od 180 miliona objava

Facebook je obavestio javnost da je u toku izbornog procesa u Sjedinjenim Američkim Državama obeležio više od 180 miliona objava u kojima su sadržane dezinformacije. Uklonjeno je oko 265.000 delova objava zbog kršenja pravila kompanije protiv mešanja u izborni proces.

facebook obeležio više od 180 miliona objava

95% korisnika ne klikće na obeležene objave

Potpredsednik Facebook-a je podelio statističke podatke sa novinarima u četvrtak. Primetno je da oko 95% korisnika Facebook-a ne klikće na etikete upozorenja da bi pogledali postove koji su označeni kao lažni. Važno je da ova statistika pokriva period između marta i dana izbora, tako da ne nude nikakav uvid u postizborne napore kompanije da uspori dezinformacije u vezi koronavirusa.

Na istoj konferenciji podeljeni su i podaci o borbi kompanije protiv dezinformacija o virusu COVID-19. Između marta i oktobra Facebook je uklonio više od 12 miliona delova objava gde su deljene opasne dezinformacije o koronavirusu. Facebook uklanja pogrešne informacije za koje kaže da mogu dovesti do neposredne štete, poput lažnih lekova.

Globalna epidemija je sa sobom donela mnogo problema, kako u zdravstvenom sistemu, tako i u svim ostalim. Na društvenim mrežama krenule su da kruže lažne informacije, teorije zavere, a ljudi su vođeni tuđim stavovima počeli da veruju. Da ne bi došlo do socijalnih problema, Facebook je odlučio da spreči njihovo širenje.

Pročitajte i:  TikTok je najviše preuzimana aplikacija u 2020. godini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: