Facebook obrisao više od 6,500 militarizovanih grupa i stranica

Facebook je obrisao više od 6,500 stranica i grupa povezanih sa militarizovanim društvenim pokretima, otkako je kompanija najavila da će izvršiti akciju protiv takvih ljudi na svojoj platformi. Prema novim pravilima, Facebook je rekao da će ukloniti naloge povezane sa QAnonom, militarističkim grupama i drugim vanmrežnim anarhističkim grupama, kao i one koji razgovaraju o potencijalnom nasilju. Kompanija je takođe rekla da će preduzeti korake da ove grupe budu manje vidljive u aplikacijama.

facebook briše militarizovane grupe

Kompanija identifikovala više od 300 organizacija i uklonila hiljade stranica

Sada, nešto više od mesec dana kasnije, imamo jasniju predstavu o tome koliko se zapravo uklanjanja dogodilo kao rezultat nove politike. Direktor za borbu protiv terorizma i opasnih organizacija u Facebooku je rekao da je kompanija identifikovala više od 300 organizacija i uklonila hiljade stranica i grupa kao rezultat ažuriranih pravila. Još uvek nije otkriveno tačno sa kojim grupama je povezano uklanjanje.

Ova pravila su se našla pod lupom prošlog meseca nakon što Facebook nije uspeo da ukloni stranicu događaja koja je tražila oružani odgovor na proteste u Viskonsinu, uprkos tome što je više korisnika prijavilo problem. Mark Zuckerberg je to kasnije nazvao operativnom greškom. U budućnosti se očekuje dalje brisanje svih potencijalno opasnih i agresivnih stranica i grupa.

Pročitajte i:  Postepeno se oporavljaju Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: