BIZIT 2022

Facebook optužen da zarađuje na trgovini decom

Britanska premijerka Theresa May optužila je Facebook da zarađuje na trgovini decom, budući da se na platformi pojavljuju reklame koje plasiraju trgovci belim robljem, a koje najčešće ciljaju migrante.

PCPress.rs Image

Premijerka je na Sastanku evropskih lidera obećala da će stati na put ovoj praksi, koja ugrožava one koji prelaze Mediteran, a na putu od Afrike ka Evropi, te im u potrazi za novim životom često donosi fatalne ishode. Facebook, te druge društvene mreže, optužene su da ne čine ništa po pitanju opasnih reklama, te ove ostaju na platformama, a većina njih obećava siguran put u bolji život, a uz popuste za decu.

PCPress.rs Image

Tako oni koji se nalaze u nezavidnom položaju, te beže od rata i siromaštva, veruju da plaćaju za siguran transport do obećane zemlje, da bi u realnosti ponuda poprimila potpuno drugi oblik. Britanske vlasti su Europol-u prijavile više od 500 ovakvih reklama samo tokom 2017. godine, ali je tek nekoliko uklonjeno, pa društvene mreže sve više postaju mračne uličice modernog doba, u kojima vreba svaka opasnost.

Pročitajte i:  Old School Facebook favorizuje prijatelje i porodicu

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,