Top50 Glas publike

Facebook-ov šef za odnose sa javnošću napušta tu poziciju

Facebook Inc (FB.O) izjavio je juče 14.6. da je Elliot Schrage, koji je kao šef komunikacija i javne politike bio zadužen da odgovara na pitanja vezana za zaštite privatnosti i mešanja u izbore, napušta kompaniju posle deset godina rada. Schrage će ostati kao savetnik Facebook-a, dok njegov naslednik ne bude izabran, a kasnije će pomoći oko posebnih projekata, navodi se u saopštenju kompanije. Za sada nema određenih planova, osim da “započne novo poglavlje u svom životu”, izjavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Elliot Schrage je najmanje treći izvršni direktor na visokom položaju koji će napustiti Facebook ove godine, u poređenju sa periodom relativne stabilnosti u menadžmentu kompanije. Jan Koum, suosnivač i glavni izvršni direktor Facebook-ovog servisa WhatsApp, najavio je ostavku još u aprilu 2018, a očekuje se da će šef bezbednosti Alex Stamos otići u avgustu. 

Facebook, najveća društvena mreža na svetu, se suočila sa žestokim kritikama korisnika i zakonodavaca, nakon što je prošle godine rečeno da su ruski agenti koristili Facebook za širenje dezinformacija pre i posle 2016, u vreme američkih predsedničkih izbora, inače optužba koju Moskva negira. U martu 2018. se kompanija se suočila s novim nadzorom o tome kako štiti lične podatke, nakon priznanja da su podaci više od 87 miliona ljudi završili u rukama političkog konsultantskog tima Cambridge Analytica.

Pročitajte i:  Amazon masovno otpušta softverske inženjere

Schrage je razmišljao o ostavci oko dve godine, rekao je Facebook. Želeo je da napusti Facebook pred izbore 2016. godine, ali se složio da ostane na zahtev CEO Mark Zuckerberg-a i COO Sheryl Sandberg, saopštila je kompanija. “Voditi politiku i komunikacije za brzo rastuću tehnološku kompaniju je radost, ali je i izuzetno intenzivno i ostavlja malo prostora za još nešto”, rekao je Schrage u postu na Facebooku. Pre Facebook-a Scharge je radio u Google Alphabet Inc (GOOGL.O).

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,