ASUS Zenbook

Facebook plaća korisnicima da ugase profile pred američke izbore

U okviru studije koja se bavi time kako društvene mreže utiču na demokratiju, Facebook planira da korisnicima plaća da ugase svoje naloge pred predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

PCPress.rs Image

Kompanija je još pre nekoliko dana objavila da ulazi u partnerstvo sa agencijama koje će joj pomoći da utvrdi kako socijalne platforme utiču na društvo tokom predsedničkih izbora. Očekuje se da u istraživanju učestvuje između 200 i 400 hiljada korisnika, a eksperti će posmatrati na koje načine ulaze u interakciju sa socijalnim platformama nakon što isključe svoje profile.

Već su se pojavile fotografije na kojima se vide Instagram pop-up prozori u okviru kojih su korisnici pitani koliko bi novca tražili da ugase svoje naloge tokom izbora. Facebook je ponudio i opcije, pa korisnici mogu da izaberu između 10, 15 i 20 dolara nedeljno.

Pročitajte i:  Dezinformacije na Facebooku dobijaju više engagement-a nego vesti

Iz kompanije je već potvrđeno da je projekat u toku, te da će svi koji budu izabrali da ugase svoje naloge za to dobiti novčanu nadoknadu. Rezultati istraživanja bi do javnosti trebalo da stignu tek sredinom 2021. godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,