ePlaneta

Facebook planira sopstvenu kriptovalutu?

To što je Facebook zabranio sadržaje koji promovišu kriptovalute osnažilo je glasine prema kojima kompanija planira da kroči u svet digitalnih novčića.

PCPress.rs Image

Kao obrazloženje zabrane kripto-reklama kompanija je navela to što se u okviru ovakvih sadržaja često pojavljuju pogrešne informacije, te sadržaji koji imaju nameru da obmanu korisnike. Iako na površini izgleda kao još jedna mera čiji je cilj da se pobrine za sigurnost korisnika, zabrana ovih reklama pokrenula je mnoga pitanja u okviru tehnološke zajednice, budući da je Mark Zuckerberg nedavno govorio o tome da proučava kriptovalute, te načine na koje mogu da se koriste u okviru servisa kompanije.

Jedan od Facebook-ovih rivala – Telegram – nedavno je predstavio sopstvenu kriptovalutu, a budući da je direktna konkurencija WhatsApp-u, očekuje se da i Facebook reaguje, te deluje u istom smeru. Telegram se nada da će nova valuta korisnicima u okviru platforme obezbediti više privatnosti prilikom različitih transakcija koje budu obavljali preko aplikacije.

Nakon objave o zabranjivanju kripto-reklama, kompanija se nije oglasila povodom blockchain tehnologije, te potencijalne nove valute na kripto nebu, pa tako informacija nije potvrđena, ali ni demantovana. Stručnjaci tvrde da bi kompanija imala nebrojeno mnogo koristi ako bi se Facebook bitkoin pojavio, a kao glavne dokaze za to navode činjenicu da su korisni umorni od fotografija beba, pa zahtevaju nove opcije i mogućnosti, te podatak da Facebook želi još veći deo azijskog tržišta, koje je istovremeno i najveće tržište kriptovaluta.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,