Top50 Glas publike

Facebook pomogao u hvatanju lopova

PCPress.rs ImageNikol Teles, poslovođa benzinske pumpe u Masačusetsu, prijavila je policiji kako je krajem novembra jedan čovek iz toaleta pumpe ukrao televizor ravnog ekrana od dvadeset sedam inča. Telesova je objasnila kako mušterije vole da gledaju televiziju u toaletu. Ali dvadesetogodišnjem Tajleru Herstu više se dopalo da sakrije televizor ispod jakne i odmagli.

Međutim, mladić je kreditnom karticom platio benzin. Dakle, radnici na pumpi znali su kako lopov izgleda i kako se zove, te ga je Telesova pronašla na popularnoj društvenoj mreži Facebook. Poslala mu je zahtev za prijateljstvo i mladić ga je odmah prihvatio ‒ iako se nikad nisu videli.

Telesova je tako dobila pristup njegovim fotografijama i drugim ličnim podacima. Nakon toga je njen šef poslao mladiću poruku, u kojoj je rekao da neće zvati policiju ako vrati televizor. Herst je ignorisao poruku i izbrisao Telesovu iz spiska prijatelja. Devojka je tad pozvala policiju i prosledila im njegove fotografije kako bi uhvatili pravu osobu. Herst je uhapšen ubrzo posle toga.

Pročitajte i:  Autokratske vlade i Facebook 

Izvor: IT World

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,