Facebook ponovo optužen za rasizam

Facebook je pre nešto više od godinu dana optužen da se loše odnosi prema afro-američkim radnicima, ali i korisnicima, a prema svedočenjima zaposlenih skoro da se ništa nije promenilo.

PCPress.rs Image

Tako se na Mediumu pojavio anonimni post iza kojeg stoji profil “FB Blind,” u kojem je kompanija još jednom optužena da osnažuje rasizam koji ugrožava određene grupe, a u postu može da se pročita i o nekoliko incidenata, te da se tako bolje razume diskriminacija koju zaposleni trpe. Jedna situacija govori o nadređenom koji je pokušao da ostale kolege ubedi da radnicima daju negativne ocene, a samo zbog njihove boje kože. Kolege su odbile, i nadređenog prijavile odseku za ljudske resurse koji na kraju ipak nije preduzeo nikakve mere.

PCPress.rs Image

Ovo je samo jedan od incidenata, pa izgleda da ni velike kompanije nisu dovoljno evoluirale da bi bile potpuno lišene ljudske gluposti. Facebook je, nakon objavljenog posta koji je brzo postao viralan, objavio izvinjenje u kojem stoji da niko u kompaniji, niti bilo gde na svetu, ne bi trebalo da trpi diskriminaciju. Kompanija je obećala da će ozbiljnije raditi na rešavanju ovog problema, pa ostaje da se vidi da li će i koliko brzo problem biti bar ublažen, budući da rešenje zahteva još mnogo drugih promena.

Pročitajte i:  NEC i Facebook razvijaju polupetabitni kabl

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: ,