Facebook potrošio 23 miliona dolara na bezbednost Zuckerberga

Kompanija Facebook je prošle godine potrošila više od 23 miliona dolara na bezbednost izvršnog direktora Marka Zuckerberga. Facebook-ove godišnje revizije bezbednosti kompanije identifikovale su specifične pretnje direktoru. Rezultat svega su negativni komentari koji su upućeni na račun kompanije, a direktno se prenose na Marka Zuckerberga.

Facebook potrošio 23 miliona dolara na bezbednost Zuckerberga.

Facebook odobrio usluge lične bezbednosti i za pojedine izvršne službenike

Godišnji pregled bezbednosnih programa kompanije pokazao je da su troškovi zaštite Zuckerberga i njegove porodice značajno porasli u 2020. godini. Facebook je potrošio 23 miliona dolara na lično obezbeđenje u Zuckerbergovim rezidencijama i za putovanja njega i njegove porodice. Zuckerberg je takođe dobio dodatnih 10 miliona dolara za pokrivanje osoblja osiguranja i drugih bezbednosnih usluga. Troškovi osnovne sigurnosti iznosili su 13,4 miliona dolara prošle godine, u poređenju sa prethodnom godinom kada su bili 10,4 miliona dolara.

Komitet za kompenzaciju, imenovanje i upravljanje smatra da su navedeni troškovi odgovarajući i neophodni nakon brojnih pretnji koje su upućene Zuckerbergu. Pored toga, Facebook je odobrio usluge lične bezbednosti za pojedine izvršne službenike zbog tenzične atmosfere koja se javila nakon izbora u SAD-u 2020. godine i napada na američki Kapitol 6. januara 2021. Izveštaji iz januara otkrili su da su pojedini ekstremisti u napadu na Kapitol mesecima koristili privatne grupe na Facebook-u kako bi planirali i koordinisali pobunu 6. januara. Kompanija je tada tvrdila da su pobune organizovane na drugim platformama i da oni nemaju sposobnost da zaustave širenje mržnje na društvenoj mreži Facebook.

Pročitajte i:  Facebook otkriva šta se dogodilo?

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,