Ikotek

Facebook promene za čistiji News Feed

Kako bi pomogli korisnicima da lakše dođu do najinteresantnijeg i relevatnog sadržaja, iz Facebooka najavljuju promene na News Feedu.

fbSvi oni postovi, koje korisnici najčešće označe kao spam ili nešto što ih generalno ne zanima, od sada će biti manje zastupljeni.

Kakvi su to postovi možete videti na primeru kojim je Facebook ilustrovao novitete (slika levo), a radi se o onim postovima u kojima strane “mame” korisnike da kliknu na eksterni link kako bi dobili više informacija, ne pružajući ih puno u samom postu.

Na ove postove se najviše klikće, pa samim tim budu često prikazivani na News Feedu, ali kada je Facebook pitao korinike kakav sadržaj žele, 80 posto je reklo da želi informativnije postove.

Kako će Facebook znati šta da eliminiše? Pratiće kako se korisnici ponašaju kada odu na neki sajt. Ako kliknu i provedu neko vreme čitajući, računa se da su došli do nečeg korisnog. Ako kliknu i odmah se vrate, Facebook će to tretirati kao “mamac post”.

Pročitajte i:  Facebook i Instagram prisluškuju svoje korisnike?

Druga stvar koju Facebook menja je šerovanje linkova u postovima, odnosno prioritet će biti dati postovima koji su sami po sebi link ka sadržaju i imaju dodatni opis, umesto onim postovima koji sadrže sliku i link ka sadržaju koji se nalazi u njenom potpisu. Primere za dobru i lošiju praksu, možete videti ispod.

Više o promenama možete pročitati ovde.

fb2

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,