N Central domination

Facebook sklopio ugovor sa Universal Music

Facebook je napravio prve korake kada su novine u emitovanju muzičkih sadržaja u pitanju, a tako što je sa muzičkim kućama sklopio ugovore koji ovoj kompaniji omogućavaju emitovanje autorskih sadržaja. Ovim potezom Facebook je postao ozbiljan konkurent drugim platformama koje privlače korisnike na ovaj način.

PCPress.rs Image

Ocenjuje se da je ugovor sa Universal Music vredan nekoliko stotina miliona dolara, a po kojem će korisnici Facebook, Messenger, Instagram i Oculus Rift platformi moći da dele muzičke sadržaje, a bez kršenja autorskih prava. Ovaj potez predstavlja prvi korak u smeru rivalstva sa platformama kao što je YouTube, a iz Facebook-a kažu da planiraju da prošire ponudu, te korisnicima omoguće pristup takozvanim muzičkim bibliotekama u okviru svojih platformi.

Muzičke kuće se već neko vreme bore sa online platformama oko autorskih prava, te tvrde da umetnici trpe velike gubitke zbog nelegalnih deljenja, te otpremanja autorskih sadržaja. Tako će sada korisnici Facebook-ovih platformi, zahvaljujući ovom ugovoru, moći da neometano na mrežu otpremaju muzičke sadržaje kuće Universal Music, te ih modifikuju, a biće im omogućena i interakcija sa muzičarima.

Pročitajte i:  Kako isključiti preporuke za feed na Instagramu za ceo mesec

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,