Facebook testira opciju povezivanja sa strancima

Facebook je prvenstveno namenjen da vam pomogne da ostanete u kontaktu sa prijateljima i porodicom. Međutim, ako jedna od najnovijih eksperimentalnih funkcija na Facebook-u stigne do svakog profila, moći ćemo da saznamo kako smo povezani sa onima koji komentarišu na javnim objavama, a sve ovo je deo napora Facebook-a da učini javne diskusije značajnijim. Društvena mreža testira funkciju pod nazivom „things in common“, koja prikazuje informacije koje su vam zajedničke sa osobama sa kojima nismo prijatelji.

PCPress.rs Image

Na oznakama će se spominjati stvari koje su nam zajedničke, na primer, ako je dvoje potpunih stranaca na Facebook-u išlo ​​na isti univerzitet, pisaće „Išli na Univerzitet u Kaliforniji“, a ako žive blizu, pisalo bi na primer „Iz Feniksa, Arizona”. Društvena mreža ističe da će u ovim oznakama prikazivati samo informacije koje se već mogu naći na nečijem profilu. Sve što korisnik postavlja privato će ostati skriveno i neće se pojaviti na ovim oznakama.

„Samo informacije koje su ljudi objavili na svojim profilima će biti prikazivane“, obećava Facebook. Trenutno, funkcija se testira sa malim brojem korisnika u SAD-u. U zavisnosti od odgovora koji kompanija dobije iz ovog testa, odlučiće da li će ovu funkciju primeniti na sve korisnike.

Pročitajte i:  Tramp pokreće svoju platformu za društvene medije

PCPress.rs Image

Da li je dobro ili loše znati da je neko povezan sa vama na bilo koji način, je diskutabilno. Sumnjamo u to da neko ko je uključen u komentare na javnoj objavi želi nasilnu osobu koja se žestoko ne slaže sa njegovim stavovima u vezi sa temama poput politike da zna da žive u blizini.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,