BIZIT 2022

Facebook ulaže u edukaciju IT stručnjaka u Nigeriji

Iz kompanije Facebook su najavili da će sledeće godine u Nigeriji otvoriti “community hub“, koji će biti namenjen za podsticanje razvijanja lokalnih developera, te preduzetnika koji se bave IT-jem, što bi ovoj zemlji sa više od 180 miliona stanovnika trebalo da obezbedi bolju budućnost na IT tržištu.

PCPress.rs Image

U okviru istog prostora odvijaće se i programi koji će za cilj imati pružanje podrške startap kompanijama, te njihovo plasiranje na tržište, kao i kursevi za sticanje digitalnog znanja. Očekuje se da će oko 50 hiljada stanovnika Nigerije na ovaj način steći nova znanja, te postati konkurentnije na poslovnoj sceni ove, te drugih zemalja.

Ovo nije prvi put da Facebook ulaže u Nigeriju, budući da je prošle godine uloženo 24 miliona dolara u organizaciju koja se bavi edukacijom budućih developera. Zanimljivo je spomenuti da Facebook u Nigeriji ima tek 22 miliona korisnika koji su na ovoj društvenoj mreži aktivni na mesečnom nivou, te 10 miliona onih koji na mrežu ulaze svakodnevno preko svojih mobilnih uređaja.  

Pročitajte i:  Glavna izvršna direktorka odlazi iz kompanije Meta

Izvor: Bug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,