Vertiv - Scale With Confidence

Facebook ulazi na polje gejminga sa Fb.gg

Facebook želi da zaradi na vremenu koje gejmeri provedu gledajući druge kako igraju, pa je to razlog što je lansirao Fb.gg – destinaciju na kojoj zainteresovani mogu da pronađu sve video-igre koje se emituju uživo preko ove društvene platforme.

Fb.gg će tako prikazivati igre na osnovu gejmera koje korisnik prati, te stranica i grupa kojima se priključio. Na taj način se gejming sadržaji neće gubiti u gužvi News Feed-a, što je prilično korisno za one čiji Facebook prijatelji ne vole gejming koliko i oni. Personalizovane gejming preporuke bi mogle da doprinesu tome da Facebook prestigne YouTube i Twitch na ovom polju, mada bi ovaj korak mogao da se protumači i kao kasno stupanje na gejming scenu.

U međuvremenu Facebook pokreće i novu opciju za monetizovanje gejming scene, a kroz Level Up program koji je namenjen kreatorima gejming sadržaja. Tako će oni koji emituju gejming sadržaje uskoro moći da dobijaju „napojnice“ za igre koje emituju, a u formi virtualne valute. Facebook je ovu valutu najavio još u januaru, te je dobila ime Facebook Stars, budući da će onaj koji emituje gejming sadržaje za svaku zvezdicu koju mu dodele oni koji ga prate od Facebook-a dobijati 0,01 dolar.

Pročitajte i:  Poskupeo YouTube TV

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,