BIZIT 2022

Facebook uprkos zabrani i dalje prikazuje reklame protiv vakcina

Iako je Facebook još pre nekog vremena uklonio reklame koje su protiv vakcina, neke se promocije i dalje provlače, pa tako, na primer, kompanija Earthley, koja se bavi alternativnom medicinom, svoje reklame protiv vakcina uspešno promoviše i na Facebook-u i na Instagram-u.

PCPress.rs Image

Iako su se eksperti odavno izjasnili povodom bezbednosti vakcina, kontroverze i dalje postoje, budući da se temom bave i laici, koji, na primer, tvrde da je vakcina protiv velikog kašlja nebezbedna. Iako reklame sa ovakvim sadržajima krše pravila kompanije Facebook, a zbog toga što šire dezinformacije, ipak ih još uvek ima, a lažne vesti o vakcinama se promovišu i na javnim grupama i profilima.

PCPress.rs Image

Facebook se izjasnio povodom ovog problema, te naglasio da nema kršenja pravila, tako da su reklame i dalje aktivne. Nije pojašnjeno zašto se veruje da su ovakvi sadržaji prihvatljivi, budući da se neki daleko bezazleniji uklone u rekordnom roku, pa ostaje da se vidi koliko će još podrške ovaj tip dezinformacija dobiti u narednom periodu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  BBC sprema dokumentarac o Zakerbergu i stvaranju Facebooka
eFakture

Tagovi: , , , , ,