BIZIT 2022

Fallout 4: Pas koji je postao deo tima

Pas po imenu Dogmeat je važan deo video igre Fallout 4, a inspirisan je izgledom i ponašanjem jednog ljubimca koji je život proveo u stvarnom svetu.

PCPress.rs Image

Bivši Fallout developer Joel Burgess je na svom Twitter profilu objavio da je uginula nemačka ovčarka River, koja je inspirisaala lik psa iz igre, te vremenom postala važan deo tima. U seriji postova je istakao koliko je pas uticao na to kako Dogmeat izgleda, te kako se ponaša tokom igre. Pomenuo je i da se sve dogodilo slučajno, budući da nije bilo planirano da River posluži kao inspiracija.

Naime, Burgess je još na početku shvatio da pas u igri ne bi trebalo da bude samo oružje, te je zbog toga u studio doveo svoju ovčarku River. Ideja je bila da se i drugi članovi tima vežu za nju, što se pokazalo kao uspešan plan – što su se ostali više vezivali za River, to su i sami počeli da shvataju da Dogmeat nije samo oružje.

Očigledno je da Dogmeat fizički podseća na River, ali to nije sve – za igru su iskorišćeni i audio snimci iz stvarnog života, zahvaljujući čemu izmišljeni i pravi pas zvuče isto. Tako čovekov najbolji prijatelj iz Fallout 4 nije kao bilo koji drugi pas iz video igre, već uspomena na jednog ljubimca koji se od svog vlasnika odvojio tek kad više nije bilo izbora.

Izvor: Kotaku

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,