Fanovi napravili browser za pristup servisu Stadia

Stadium je ponovo dostupan za preuzimanje na App Store-u. Besplatni pretraživač je napravljen od strane fanova i pruža mogućnost povezivanja na Stadia servis, Google-ov uslugu igara u oblaku, na iPhone i iPad uređajima. Prvi put je izašao u septebru, ali je Apple povukao u oktobru, rekavši da je to zato što Stadium koristi javni API na način koji Apple nije propisao dozvoljenim.

Google-Stadia

Programeri pronašli rešenje

Autori ovog besplatnog pretraživača su pronašli rešenje da zaobiđu strogu poslovnu politiku Apple-a, pa im je tehnološki gigant dao odobrenje da mogu da ga lansiraju na App Store-u. Pre par meseci revidirana su smernice App Store-a na način koji omogućava da usluge strimovanja igara poput Google Stadia i Microsoft xCloud rade na iOS uređajima.

Ipak, ovo nije savršeno odrađeno, jer ćete svaku igru morati da preuzmete pojedinačno, što na neki način poništava ideju pretplate na igre u cloudu. Stadia, međutim, još uvek nije zvanično dostupna za iOS, zbog čega obožavaoci pokušavaju da razviju zaobilazna rešenja. Stadium funkcioniše tako što podiže lažnu verziju pretraživača Google Chrome, omogućavajući vam pristup Stadia biblioteci igara. Podržava razne kontrolere, uključujući Xbox Gamepad i DualShock.

Pročitajte i:  Google Stadia na TV-u će vaš telefon pretvoriti u gamepad

Međutim, Stadium 1.2 možda više neće podržavati vaš Bluetooth kontroler. Nema preciznijih informacija o ovome, tako da ćemo morati da sačekamo iskustva gejmera. Jedina sigurna opcija za sada je korišćenje originalnog Stadia kontrolera.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: