BIZIT 2022

FCC ažurirao upozorenja za građane SAD-a

Savezna komisija za komunikacije (FCC) saopštila je da je kombinovala „Predsednička upozorenja“ i upozorenja Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) u jednu tekstualnu poruku. Te dve kategorije će sada biti u novoj pod nazivom „Nacionalna upozorenja“, i biće aktivna na svim uređajima koji primaju bežična hitna upozorenja.

FCC ažurirao upozorenja za građane SAD-a.

Agencija želi da izbegne ponavljanje lažne uzbune 2018. godine na Havajima

Cilj je upozoriti javnost na prirodne katastrofe i druge krizne situacije koje imaju sve veći značaj s obzirom na vanredne situacije i katastrofe sa kojima su se Amerikanci suočavali poslednjih godina. Lažna uzbuna na Havajima 2018. godine, gde su stanovnici upozoreni na neposrednu pretnju balističkih raketa koja nije bila stvarna, naglasila je potrebu za poboljšanjem sistema upozorenja.

Nova pravila pružaju državama kontrolnu listu informacija za sopstvene sisteme za uzbunjivanje i podstiču države da formiraju odbore koji će pomagati u obaveštavanju upozorenja na državnom nivou. Prema novim pravilima, vladine agencije mogu prijaviti lažna upozorenja FCC-ovom 24/7 operativnom centru i dati smernice o tome kako oglašivači upozorenja mogu ponoviti prenos upozorenja. Kasnije ovog leta, FEMA i FCC sprovešće nacionalni test bežičnih upozorenja i sistema za uzbunu u vanrednim situacijama koji šalje upozorenja putem radio stanica i televizora.

Pročitajte i:  FCC odbacila zahtev Starlinka za državne subvencije

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: