FCC odobrio transakciju Verizona od 6 milijardi dolara

Federalna komisija za komunikacije odobrila je Verizon Wireless-u kupovinu Tracfone-a u ugovoru vrednom više od 6 milijardi dolara, čime je Verizon postao jedan od najvećih provajdera pripejd usluga u SAD-u.

FCC odobrio transakciju Verizona od 6 milijardi dolara

Verizon dobija ugovor uz nekoliko zahteva

Tracfone je najveći prodavac bežičnih uređaja u SAD-u i održava preko 20 miliona pretplatnika sa više od 90.000 maloprodajnih lokacija. Verizon-ova kupovina Tracfone-a kombinuje najvećeg operatera virtuelne mobilne mreže sa najvećim bežičnim provajderom u zemlji. Kao deo svoje odluke da odobri posao, FCC je naveo da će od Verizon-a zahtevati da sklopi nekoliko sporazuma sa agencijom o zaštiti potrošača.

Prvo, Verizon je obećao da će nastaviti svoje učešće u programu subvencija Lifeline najmanje sedam godina. Kompanija mora da obezbedi 5G uređaje i usluge korisnicima kompanije Lifeline. Verizon takođe mora da podnese polugodišnje izveštaje koji opisuju kako njegova usklađenost ispunjava ova ograničenja. Komisija za javna komunalna preduzeća Kalifornije je odobrila sporazum, ali uz zahtev da Verizon Tracfone učestvuje u programu Lifeline najmanje 20 godina.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: