PC Press Hosting 2020

FCC otvara 6 GHz spektar kako bi omogućio veće WiFi brzine

Kada je u pitanju određivanje brzine WiFi-a, postoji mnogo različitih faktora koji mogu na njega da utiču. Na primer, jačina signala je jedan od tih faktora, jer što se više odaljite od signala, slabija će biti veza. Tu je takođe i broj korisnika na WiFi mreži, što je više ljudi tu je manje propusnog opsega.

Viši spektar, veće brzine

Zatim, tu je i internet paket, gde bi, ukoliko ste se odlučili za povoljniji paket, vaše brzine takođe mogle biti sporije. Međutim, FCC se nada da će otkloniti barem jedan problem i to dolazi u obliku proširenja spektra, gde je nedavno odobrio širenje WiFi-ja na opseg 6 GHz.

To znači da će dodati čak pet puta veću propusnost opsega i trebalo bi da ponudi do 2,5 puta veće brzine, uz manje smetnji sa obližnjih uređaja. Međutim, mana je da će slično opsegu 5 GHz, 6 GHz biti širenje kratkog dometa, što znači da će korisnici morati da budu relativno blizu rutera da bi u potpunosti iskoristili prednost.

Pročitajte i:  DNSSEC za sigurniji internet saobraćaj

Ranije se WiFi oslanjao na 2,4 GHz opseg dužeg dometa i 5GHz opseg kraćeg dometa, ali sada uz odobrenje FCC-a, kompanije imaju dozvolu da započnu izradu opreme koja može da iskoristi 6 GHz opseg koji je ranije bio dostupan samo za komunalne servise i javnu bezbednost.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.