Top50 Glas publike

FEFA: Besplatan seminar za IT menadžere

FEFA, fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju, prestižna je ustanova za školovanje studenata u domenu ekonomije i finansija u okviru Univerziteta Singidunum. Novost je to što od nove školske 2016/17. godine FEFA ozbiljno kreće i u školovanje IT menadžera

fefa-1

Jedno od pravila vremena u kojem živimo kaže da je dobar samo onaj posao koji se širi, pa ako je tako, zašto bogato nastavno iskustvo ovog fakulteta ne iskoristiti da se Srbiji ponudi još neki koristan profil menadžera, primeren savremenim zahtevima poslovanja. Zbog toga se od ove školske godine uvodi studijski program za Menadžment informacionih tehnologija.

Nova katedra je formirana na inicijativu kompanije Roaming Solutions, a direktor ove kompanije, gospodin Rade Vujović, objašnjava:

„Srbija je u IT industriji danas jedna od veoma poželjnih destinacija za autsorsovan razvoj softvera, naši timovi dosta rade za strane kompanije, ali to svakako ne sme biti dovoljno. Od autsorsinga može lepo da se zaradi i živi, ali šta će se dogoditi kada prestanemo da budemo tako atraktivni. Velike kompanije stalno su pod pritiskom da smanje troškove, pa njihov fokus stalno prelazi s jedne zemlje na drugu – Kina ili Indija, danas Srbija, a već sutra to može biti Letonija, Estonija ili neka druga zemlja koja će ponuditi kvalitetne autsorsing timove po nižoj ceni. Zato moramo da školujemo kadrove koji su sposobni da sami pokreću projekte i razvijaju poslovanje. I ne samo to, nego da razumeju IT poslovanje kako bi isti ti projekti imali kvalitetan plan, početak, tok, da se završe – to jest, da se ispune projektni zadaci i, naravno, da se pravilno predstave i distribuiraju na tržištu. A za sve to su nam potrebni profili iz oblasti informacionih tehnologija koji će umeti da urade biznis analize, razvijaju softver i upravljaju projektima od početka do kraja“

Pročitajte i:  Besplatan vebinar o važnosti prodajnih datuma

Namera nove FEFA katedre nije samo da popuni broj stručnjaka koji nedostaju na tržištu, već je cilj studijskog programa Menadžmenta informacionih tehnologija da obrazuje izuzetno kvalitetne kadrove koji će u potpunosti ovladati postupkom i procesima za vođenje i razvoj ozbiljnih informacionih projekata u zemlji i svetu.

U pripremama za otvaranje katedre za Menadžment informacionih tehnologija, FEFA je u julu organizovala trodnevni seminar za srednjoškolce s uvodnim predavanjima o značaju menadžmenta informacionih tehnologija, ali i uz posete renomiranim ustanovama, kao što su Oracle Academy, Enetel Solutions i Zero Gravity.

Ako još niste odabrali fakultet, sličan seminar FEFA organizuje od 5. do 7. septembra. Seminar je besplatan za maturante i učenike svih ostalih razreda srednje škole, a zainteresovani mogu da se prijave na mejl info@fefa.edu.rs. Na ovoj adresi možete da se detaljnije informišete o sadržaju seminara, kao i o ličnim podacima koje treba da pošaljete.

Pored toga, FEFA u saradnji s partnerskim kompanijama, za školsku 2016/17. godinu najboljim studentima polaznicima dodeljuje tri pune stipendije za prvu godinu osnovnih studija za studijski program Menadžment informacionih tehnologija. O uslovima za prijavljivanje, takođe je najbolje da se informišete na sajtu fakulteta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,