PC Press Hosting 2020

Firefox 61 donosi nova poboljšanja

Mozilla je objavila novo veliko ažuriranje za svoj Firefox pretraživač, a nedugo nakon verzije Firefox 60 koja se pojavila početkom maja. Tako sada verzija 61 uključuje nova poboljšanja, a koja iskustvo pretraživanja čine bržim i efikasnijim.

Jedna od najzanimljivijih novina jeste ona koja omogućava da se pretraživač dodaje u „Search with” listu, a direktno u meniju nekog web-sajta koji podržava OpenSearch plug-in, poput IMDb-a. Pored toga, Mozilla je i ubrzala i prelazak iz taba u tab, te učitavanje ekrana, a tako što preventivno pokreće neaktivne tabove kada korisnik pređe kursorom preko njih, te tako brže učitava stranu kada se na tab konačno klikne.

Najnovija verzija Firefox-a podržava i WebExtensions, što korisnicima omogućava da lakše upravljaju tabovima, te ih sakrivaju ili prikazuju dok su aktivni, kao i da pokrenu određene akcije kada se neki tab otvori. Na developerima ekstenzija ostaje da odluče kako će se ove funkcije koristiti u budućnosti, dok se korisnici slažu da su prilično korisne.

Ostala poboljšanja uključuju paralelno CSS raščlanjavanje, TLS 1.3 podršku koja sada spada u podrazumevane funkcije, te brojna druga poboljšanja.

Pročitajte i:  Pornografija, Internet Explorer i širenje malvera preko reklama

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , , ,