BIZIT Seminar

Firefox 64 donosi pametne preporuke sadržaja

Najnovija verzija Firefox-a, verzija 64, izašla je 11. decembra, i dolazi sa boljim funkcijama za korišćenje tabova i ekstenzija.

PCPress.rs Image

Iz Mozilla-e kažu da će korisnici sada dobijati bolje preporuke za nove opcije i ekstenzije na osnovu toga kako pretražuju mrežu, te dodali da opcija neće funkcionisati u privatnim prozorima, i da se ne zasniva na istoriji pretraživanja. Jedan od primera za novu opciju je onaj u okviru kojeg Firefox preporučuje Google Translate, u slučaju da neki korisnik često upotrebljava ovu alatku za prevođenje.

Još jedna nova opcija je i ona koja je opisana kao bolje upravljanje tabovima, što znači da će korisnici od sada moći da grupišu srodne tabove kako bi ih zajedno premeštali, čuvali ili zatvarali. Pored toga, unapređeni Task Manager obaveštava korisnike o tabovima koji troše najviše energije, a u slučaju da se pretraživanje vrši preko laptop uređaja ili pametnih telefona, gde preterano trošenje energije i zauzimanje prostora usporava uređaj.

PCPress.rs Image

Kada je Android u pitanju, Mozilla kaže da je poboljšanja funkcionalnost Firefox-a, te brzina skrolovanja, ali da nema novih revolucionarnih opcija.

Pročitajte i:  DuckDuckGo sada blokira jedan od Google-ovih najiritantnijih popup prozora

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,