N Central domination

Firefox bez oglasa za pet dolara mesečno

Pretraživanje veba bez adblocker-a može da bude užasno iskustvo, od ružnih i vulgarnih reklama preko dosadnih iskačućih prozora do glasnih video zapisa koji se automatski reprodukuju. Međutim, većina sajtova, oslanja se na prihode od oglašavanja kako bi opstali i nastavili da proizvode sadržaj. Mozilla možda ima odgovor. Prošlog meseca, kompanija je otkrila da će ponuditi pretplatničku verziju svog popularnog Firefox-a, a sada na stranicama svog veb sajta potvrđuje više detalja.

PCPress.rs Image

Njihov novi Firefox, koji je još uvek u fazi pripreme, trebalo bi da ima ugrađen adblocker i tako pruža bolje iskustvo surfanja, međutim to će isto tako i koštati. Za pretplatu u iznosu od 4,99 dolara mesečno korisnik bi dobio novu verziju Firefox-a i veb koji je u potpunosti „očišćen“ od reklama. Uz to, ova verzija Firefox-a će za navedenu cenu omogućiti pristup sadržajima koji se inače naplaćuju.

„Ostvarili smo partnerstva s nekima od najboljih izdavača na svetu kako bismo vam doneli bolje iskustvo novinarstva“, kažu iz Mozilla-e. Novac koji se prikupi od pretplata biće podeljen i s tim izdavačima, najavili su. Uz to, pretplatnici će imati na raspolaganju i audio verzije tekstova iz istih izvora, kao i posebnu aplikaciju za pronalaženje novog kvalitetnog sadržaja, te nekoliko korisnih dodataka za sinhronizaciju rada koji nisu dostupni u „običnom“ Firefox-u.

Pročitajte i:  .rs i .срб: besprekoran servis obučen u novo ruho

Za sada preuzimanje ove verzije nije omogućeno, ali svi koji su zainteresirani za plaćanje ovakvog veb pregledača svoj interes mogu iskazati popunjavajući kratku anketu, pa će im biti javljeno čim beta verzija bude spremna.

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,