Top50 Glas publike

Firefox dobija novi logo

Mozilla je najavila redizajn za Firefox logotip, te zatražila pomoć od korisnika kako bi se izabrao izgled koji će odgovarati većini. Kompanija je već predstavila nekoliko mogućih verzija, te pozvala korisnike da pošalju komentare na zvanični blog. Dizajneri će imati uvid u mišljenje korisnika, što bi trebalo da im pomogne prilikom izrade. No, to nije sve, budući da ima nekoliko dubljih promena i zahvata kada je dizajn u pitanju.

Ovog puta se ne radi samo o novom logotipu za poznati pretraživač, već o kompletnom redizajnu serije ikonica koje predstavljaju različite Firefox oblasti – od mobilnih i VR pretraživača, pa sve do alatki za pravljenje screenshot-ova i deljenje fajlova. Iz kompanije kažu da stara lisica plamenog repa više ne zadovoljava njihove potrebe, budući da nije u mogućnosti da na zadovoljavajući način predstavlja sve proizvode koji se nude.

Objavljena su dva seta mogućih promena, te i jedan i drugi nude redizajn glavne ikonice, pa će ova u budućnosti ponovo biti u obliku lisice, ili, pak, u obliku plamene lopte u kojoj je od lisice ostao samo rep.

Pročitajte i:  Firefox i novi Windows 11 problem

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,