Firefox: Greška zbog koje su ekstenzije prestale sa radom

Firefox korisnici su 3. maja mogli da primete određene probleme u okviru svojih pretraživača, pa nisu bili u mogućnosti da instaliraju ekstenzije, a one koje su već bile implementirane su prestale sa radom. Ubrzo nakon što je o problemu počelo da se raspravlja na forumima iz Mozilla-e je stiglo saopštenje u kojem je objašnjeno da je problem nastao usled isticanja sertifikata, te istaknuto da se radi na saniranju grešaka.

U Mozilla-inom postu koji se bavi ovim problemom moglo je da se pročita da je problem identifikovan i da bi zakrpa uskoro trebalo da stigne do korisnika, te da će se ispravka primenjivati automatski, tako da korisnici nisu u obavezi da preduzimaju neke posebne korake. Tako je korisnicima poručeno da ne pokušavaju da brišu i ponovo instaliraju ekstenzije, budući da će tako ukloniti i sve akumulirane podatke. Ispravka ipak neće važiti za Firefox ESR ili Firefox za Android, a iz kompanije kažu da rade i na rešenjima za probleme u okviru ovih verzija pretraživača.

Pročitajte i:  Mozilla istražuje "super-privatno pretraživanje" za Firefox

Firefox browser

Da bi se greška sanirala u rekordnom roku eksperti kompanije su se okrenuli Studies sistemu, pa su oni korisnici koji su ovu opciju isključili u obavezi da je uključe kako bi ispravke stigle i na njihove pretraživače.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.