Firefox Reality VR web pretraživač stiže na Oculus Quest

Mozilla je pre nekoliko dana proširila domet svog Firefox Reality VR pretraživača, te se ovaj našao na jednoj od najvećih VR platformiOculus Quest.

PCPress.rs Image

Vlasnici Facebook-ovog Oculus uređaja tako sada mogu da pretražuju web-sajtove, prate video sadržaje, te urone u VR iskustvo preko pretraživača koji vodi računa o privatnosti korisnika (Enhanced Tracking Protection se aktivira čim se pokrene uređaj). Opcije će biti poznate onima koji su već koristili Firefox Reality na drugim platformama, a poput glasovnog pretraživanja koje olakšava izdavanje komandi, te korisnike oslobađa fizičkih načina za unošenje onoga što se na internetu pretražuje.

Softver je trenutno dostupan na 10 jezika, a iz Mozilla-e tvrde da će se taj broj uskoro povećati. Oni koji su pretraživač testirali tvrde da se ne radi o velikoj revoluciji, a posebno ako je korisnik upoznat sa regularnim Oculus Browser-0m, ali se ipak radi o velikom koraku kako za Oculus Quest, tako i za VR pretraživanje uopšte.

VR pretraživači su zamišljeni kao 3D portali ka 2D web stranicama, ali, kako kažu stručnjaci, to neće biti njihova jedina funkcija, pa će moći da pokreću video sadržaje od 360 stepeni, a očekuje se da vremenom dobiju i nove funkcije, te se dublje integrišu u živote korisnika.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Izvor: Engadget

Facebook komentari: