Top50 Glas publike

Fitbit lansirao novi pametni sat

Fitbit Inc je u ponedeljak 28. avgusta 2017. godine, lansirao pametni sat pod imenomFitbit Ionic,” sa opcijama koje su vezane za fitnes pa do transfera novca kako bi se takmičio sa rivalima poput Apple Inc-a.

PCPress.rs Image

Ionic pametni satovi imaće razne opcije kao na primer, GPS, praćenje otkucaja srca, biće otporan na vodu čak na dubini od pedeset metara, moći će da se sluša muzika, menjaće se slike na displeju i imaće bateriju koja može da traje do četiri dana.

Sat takođe ima SpO2 senzor koji procenjuje nivo kiseonika u krvi i ima potencijal da prati bolest koja se zove apneja (prestanak disanja na par sekundi tokom spavanja). Košta 299, 95 dolara, što je više od Apple-vog pametnog sata čija je početna cena 269 dolara.

„Fitbit može da preuzme jedan udeo berze od Apple-a tako što će da se usmeri na potrošače fokusirane na fitnes, međutim, mi ne očekujemo da to bude veći deo od Apple-ove ukupne prodaje pametnih satova,“ rekla je Alicia Reese, analitičar iz Wedbush Securities.“

Pročitajte i:  Apple će šifrovati rezervne kopije u oblaku

Ionic je od ponedeljka 28. avgusta 2017. godine u pretprodaji na Fitbit-ovom sajtu, a kod nekih online maloprodaja od utorka 29. avgusta 2017. godine, izjavila je kompanija Fitbit.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,