BIZIT Seminar

Fitnes aplikacija odavala položaje vojnih baza

Fitnes aplikacije korisnicima omogućavaju da prate koliko su pretrčali, kojom brzinom, koliko su kalorija potrošili, a neke od njih, poput Polar Flow, otkrivaju i više od toga, te nude tačnu lokaciju korisnika.

Šest meseci nakon što su bezbednosni istraživači objavili da aplikacija Strava omogućava otkrivanje lokacija vojnih baza, objavljeno je da još jedna aplikacija otkriva podatke o korisnicima, što može da bude opasno ako ove dođu u pogrešne ruke. Naime, otkriveno je da Polar Flow aplikacija otkriva lokacije na kojima se korisnici nalaze, pa čak i kada se radi o tajnim vojnim bazama, aerodromima, nuklearnim elektranama, te sedištima obaveštajnih službi.

Veliki deo problema je to što korisnici mogu da vide aktivnosti drugih vežbača, a ako ovi odluče da ih podele u okviru Explore mape. Kompanija je objavila da ukida Explore API, te dodala da nije došlo do curenja informacija, budući da su se na pomenutoj mapi našle samo informacije koje su korisnici izabrali da podele, što oni koji se nalaze u tajnim bazama ne bi trebalo da čine. Drugim rečima, za otkrivanje tajnih lokacija bili su krivi sami vojnici, a ne kompanija.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,