ASUS ROG Flow

Fokus na inkjet tehnologiji

U februaru ove godine u Beogradu je održan prodajni trening za Canon i Océ partnere, poput treninga kakvi su ranije bili organizovani u centrali kompanije.

Andreas Fruehwirth, zadužen za prodaju Canon i Océ brendova u Srbiji i regionu
Andreas Fruehwirth, zadužen za prodaju Canon i Océ brendova u Srbiji i regionu

O tome zašto je odabran Beograd, kao i kakva je situacija na domaćem tržištu, razgovarali smo sa Andreasom Fruehwirth‑om, zaduženim za prodaju Canon i Océ brendova u Srbiji i regionu.

Bili ste jedan od predavača na prodajnom treningu za Canon i Océ partnere u Beogradu. Zašto ste odabrali Beograd?

Naš pristup tržištu je takav da želimo da budemo veoma blizu korisnicima i našim distributerima. Takva prodajna strategija omogućava nam da veoma dobro razumemo pojedinačne potrebe i zahteve različitih tržišta. Na osnovu toga, možemo da ponudimo najbolja rešenja, na  primer Océ Color Streamprimer 3500 twin, naš najprodavaniji produkcioni inkjet sistem u poslednje tri godine, koji smo isporučili Telekomu Srbija.

Koja je bila glavna tema treninga?

Nova inkjet tehnologija donosi nove mogućnosti, ne samo na polju direktnog marketinga prilikom kreiranja promotivnih dokumenata za pojedinačnog primaoca već i na polju grafičke umetnosti. U toj oblasti jeste šansa za budućnost, posebno za digitalnu štampu malih tiraža knjiga, štampanje probnih otisaka, uputstava i slično. Zbog toga je glavni fokus ovog treninga bila mogućnost primene inkjet tehnologije na polju grafičkih umetnosti.

Pročitajte i:  Hotel Crowne Plaza Beograd u saradnji sa Canon-om sproveo sveobuhvatnu digitalnu transformaciju
S obzirom na to da ste zaduženi za prodaju u našem regionu, možete li uporediti Srbiju s drugim tržištima regiona?

Svaka država ima svoje specifičnosti, ali za našu industriju izazovi su manje ili više isti u svakom regionu. Tržišta ovog regiona suočavaju se s brojnim ekonomskim i političkim izazovima, ali i s globalnim trendovima u samoj industriji štampe. Na primer, brza promena navika krajnjih korisnika u smeru upotrebe elektronskih medija, sveukupan pad u oblasti štampanja računa i prelazak na njihovu elektronsku formu, pad u oblasti štampe knjiga i drugo.

Koji tipovi novih uređaja i tehnologija će biti ponuđeni tržištu Srbije u ovoj, 2014. godini?

Fokusiraćemo se na inkjet tehnologiju, gde imamo najširu i najuspešniju ponudu na tržištu. S tom tehnologijom smo tržišni lider u zapadnoj Evropi već treću godinu zaredom. S novim dešavanjima, poput štampe zaštićenih materijala, korisnici mogu ostvariti dodatnu vrednost. Pored toga, ponudićemo novi Océ VarioStream 7170, bazično rešenje za specijalizovanu crno‑belu štampu koje koristi suvi toner.

Kad pričamo o najnovijim tehnologijama i uređajima, da li su oni našem tržištu dostupni preko vašeg generalnog distributera kompanije OSA računarski inženjering, kao što nastupate i na drugim tržištima u svetu?

OSA računarski inženjering je veoma profesionalna kompanija koja poznaje kompletan tok produkcije dokumenata i ima neophodnu ekspertizu u svom timu, tako da će tržištu Srbije nuditi kompletan portfolio Canon/Océ proizvoda. Na osnovu svog iskustva, OSA može da razvije kompletno rešenje koje obuhvata softver, uređaje za štampu, kao i sisteme za završnu obradu.

Pročitajte i:  Canon: Fotografisanje iz svemira

Jovana Milićević

(Objavljeno u časopisu PC#208)

 

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,