TrendMicro

Folksvagen predstavio treću generaciju bube

PCPress.rs ImageFolksvagenova buba ima dugu i bogatu istoriju, a sada se pojavila i treća generacija. Buba je svakako jedan od najprepoznatljivijih automobila na putevima. Pojavila se daleke 1949. i u periodu od sledećih trideset godina prodato je skoro pet miliona vozila samo u Americi. Posle duže pauze, druga generacija se vratila na tržište 1998. i do 2010. godine prodato je preko 477 000 vozila samo u Americi. Sve zajedno napravljeno je preko dvadeset dva i po miliona buba do današnjeg dana.

Poslednja buba dolazi u novom dizajnu koji će biti iznenađenje za one koji su navikli na njen originalni oblik. Model treće generacije je i širi i duži i pretrpeo je velike izmene u predelu haube i prednjeg vetrobranskog stakla.

Pored toga, nova buba će imati panoramski krov koji je osamdeset odsto veći nego na starom modelu. U ponudi će biti veliki izbor turbo dizel motora kao i motora na benzinski pogon. Najekonomičniji model će biti dizel motor s potrošnjom od sedam litara u gradu i četiri i po litra na pređenih sto kilometara na otvorenom.

S tehnološke strane postoji dosta iznenađenja koji će biti u standardnom paketu opreme. Jedno od njih su i osam zvučnika, a postoji i mogućnost ugradnje premium paketa audio-sistema, koji uključuje integrisani cd šaržer s touch screen-om i moguću ugradnju vufera od četiristo vati izlazne snage.

Buba treće generacije će po prvi put imati navigaciju. Takođe će prvi put moći da se uđe u vozilo i upali motor bez ključ ‒ s kodiranom karticom. Planira se da se buba treće generacije pojavi na tržištu u oktobru, ali se još ne zna koliko će koštati.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,