FONIS najavljuje Start 2.0 i Road to Start

Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, Microsoft Srbije i brojnih sponzora, po drugi put organizuje takmičenje pod nazivom “Start 2.0” u cilju podizanja svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja aplikacija za operativni sistem Windows 8.1.

vest1Projektu Start 2.0 predstoji projekat “Road to Start” koji predstavlja uvod u Start hakaton. Svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama koje su vezane za aktuelne Microsoft tehnologije uz izradu nekoliko aplikacija i da saznaju relevantne podatke o predstojećim projektu. Zbog nemogućnosti organizovanja Road to Starta u više gradova Srbije, ideja nam je da obezbedimo i online pristupradionicama, kao i pisane materijale koji će se naći na našem sajtu.  Više o vremenu i mestu održavanja radionica možete pogledati na stranici Road to Start.

 Na samom takmičenju, koje je u formatu hakatona, učestovaće osam ekipa od po tri programera do 27 godina starosti u razvoju Windows 8.1 aplikacija, za šta će na raspolaganju imati 24 sata.

Windows 8.1 aplikacije mogu da se razvijaju uz pomoć: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Svim učesnicima je obezbeđen prostor za rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje, hrana i osveženje. Pobednički tim očekuju vredne nagrade!

Pročitajte i:  Svetski web samit 1. novembra u Lisabonu - odlična šansa za startape

Vreme održavanja projekta je od 21-23. marta 2014. godine na Fakultetu organizacionih nauka.

Više o samom takmičenju i propozicijama takmičenja, možete saznati na zvaničnom sajtu projekta, gde se svi zainteresovani studenti i programeri mogu prijaviti za učešce na takmičenju ili prisustvo na radionicama. Prijave su otvorene!

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,

One thought on “FONIS najavljuje Start 2.0 i Road to Start

  • 12. February 2014. at 17:44
    Permalink

    Bravo Fonisovci! 🙂

Comments are closed.