ASUS Moneyback

Foodpanda dobila novu investiciju

Foodpanda, globalni servis za naručivanje i dostavu hrane, dobio je  novu investiciju.

pandafinecircle1Investicija od 60 miliona stigla je od grupe investitora koja uključuje i već postojeće investitore Falcon Edge Capital i Rocket Internet AG.

“Nova sredstva biće uložena u kontinuirani rast naših postojećih tržišta kroz partnerstva sa još većim brojem restorana u više gradova, kao i kroz dalja poboljšanja usluge za korisnike. Želimo da se pozicioniramo kao liderski servis za poručivanje i dostavu hrane tako što ćemo obezbediti najjednostavniji način da naručite hranu gde god da se nalazite”, rekao je Ralf Wenzel, globalni generalni direktor Foodpande

Od lansiranja 2012. godine, Foodpanda/Hellofood je sakupio više od 100 miliona dolara. U 2013. godini Foodpanda je obezbedila finansijsku podršku u iznosu većem od 20 miliona dolara od Phenomen Venturesa i Investment AB Kinnevika, osam miliona dolara od iMENA holdinga i u februaru 2014. godine dodatnih 20 miliona od grupe investitora uključujući Phenomen Ventures.

Foodpanda servis omogućava restoranima da povećaju prodaju kroz saradnju sa online i mobilnim platformama za dostavu hrane i pruža im neprekidno razvijanje tehnologije i analitike. Korisnici mogu da izaberu svoj omiljeni obrok online, a Foodpanda šalje porudžbinu direktno restoranu koji dostavlja obrok. Kompanija je nedavno lansirala i novu verziju aplikacije za mobilne uređaje, koja je dostupna na svim većim platformama.

 

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , ,