Top50 Glas publike

Forbes planira dokumentarac o skandalu sa pranjem bitkoina

Netflix je bio prvi koji je najavio projekat o skandalu oko pranja novca putem bitkoina u kom su učestvovali Heather „Razzlekhan“ Morgan i Ilya Lichtenstein. Sada, Forbes Entertainment i EOne će se udružiti kako bi producirali dva projekta oko pomenutog skandala.

Forbes planira dokumentarac o skandalu sa pranjem bitkoina

 Morgan i Lichtenstein pokušali da operu 3,6 milijardi dolara u bitkoinima

Reč je o serijalu koji je rađen po scenariju, kao i dokumentarnom filmu. Naravno, oba projekta će se oslanjati na Forbes-ovo izveštavanje. Ono što je još interesantnije je da je Morgan bila Forbes-ov saradnik nekoliko godina. Morgan i Lichtenstein navodno su pokušali da operu 3,6 milijardi dolara u bitkoinima koji su ukradeni od hakovanja Bitfinex-a 2016.

Kriptovaluta je vredela oko 63,7 miliona dolara kada je prvobitno ukradena, ali sada je procenjena na preko 5 milijardi dolara. Ta cifra se uglavnom svodi na naglo rastuću vrednost bitkoina u poslednjih nekoliko godina. Značajno je da je skandal sa bitkoinima najveća finansijska zaplena ikada od strane Ministarstva pravde, koja je nadmašila milijardu dolara koja je vraćena sa Dark web tržišta Silk Road 2020. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,