Top50 Glas publike

Ford unapređuje svoja autonomna vozila

Direktor kompanije Ford Jim Hackett je još u aprilu priznao da su precenili svoje autonomne automobile, te dodao da će funkcije samoupravljajućih vozila biti prilično ograničene, a zbog toga što je „problem proizvodnje kompleksan“. To bi moglo da se promeni budući da je Ford kupio kompaniju Quantum Signal, koja bi trebalo da pomogne u rešavanju problema.

PCPress.rs Image

Quantum Signal možda nije široko poznato ime, ali je kompanija već pomogla američkoj vojsci u razvijanju softvera za kontrolisanje robotskih vozila sa udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara. Tom prilikom je korišćen ANVEL softver, a kako bi se istražile mogućnosti vozila bez ljudske posade. Quantum Signal je pored toga razvio i algoritme koji su poslužili za upravljanje vojnim autonomnim vozilima, pa se očekuje da isto učini i za Ford, te pruži uslove za testiranje autonomnih sistema.

PCPress.rs Image

Čelnici Ford-a ističu da će ekspertiza kupljene kompanije poslužiti za poboljšavanje sposobnosti autonomnih vozila da analiziraju okruženje u kojem se nađu, što znači da će Quantum Signal kompaniju podržati u različitim oblastima, i da će raditi kako na razvijanju softvera, tako i na kreiranju hardver prototipa koji će omogućiti da Ford lansira svoja prva prava autonomna vozila do 2021. godine.

Pročitajte i:  Autonomno vozilo koje se razlikuje od drugih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,