Formula Jedan lansira svoju televiziju

Ljubitelji Formule Jedan će u buduće moći da isprate svaku trku i bez kablovske televizije, budući da trkačka kuća pokreće sopstveni servisa za emitovanje sadržaja uživo.

PCPress.rs Image

Tako je Formula Jedan, u saradnji sa svojim vlasnikom, korporacijom Liberty Media Group, najavila ovaj servis, koji će poneti ime F1 TV, a koji bi trebalo da se pojavi početkom ovogodišnje sezone, koja kreće 26. marta u Melburnu. Usluga bi, kako je najavljeno, trebalo da košta između 8 i 12 dolara mesečno, te će početi da se distribuira kao desktop usluga, dok se aplikacija za pametne telefone, te opcija poput Apple TV, očekuju nešto kasnije. U ponudi će se naći i F1 TV Pro, koji će ponuditi emitovanje svake trke bez reklama, te će uključivati i treninge, kao i kvalifikacione trke. Gledaocima će biti dostupan i pogled iz svake formule, te će tako moći da prate trku iz više uglova u isto vreme.

PCPress.rs Image

Kako je najavljeno, F1 TV Pro bi za početak trebalo da bude dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, većem delu Južne Amerike, Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji i Mađarskoj, a na četiri jezika: engleskom, francuskom, nemačkom i španskom. Ljubitelji Formule Jedan su oduvek imali poteškoće u praćenju trkačkih sezona, a u zavisnosti od toga u kojem delu sveta žive, što se donekle promenilo kada je posao u svoje ruke uzela Liberty Media Group, te trke plasirala na YouTube-u, te drugim socijalnim platformama, da bi se konačno odlučila i za potpunu profesionalizaciju emitovanja sopstvenih programa širom sveta.

Pročitajte i:  YouTube pregovara sa muzičkim izdavačima o licenciranju pesama za obuku AI modela

Izvor: The Verge

Facebook komentari: