TrendMicro

Fortnite i Elon Musk: Rat mimovima

Fortnite je, ako je to moguće, postao još popularniji, a zahvaljujući Elonu Musku, te ratu mimovima.

PCPress.rs Image

Naime, Musk je 19. oktobra na Twitter-u podelio fotošopiran screenshot novinskog člana koji, tako prepravljen, tvrdi da je „Musk kupio Fortnite kako bi ga obrisao“, a ispraćenu lažnim citatom u kojem Musk kaže da na taj način nove generacije želi da zaštiti od propasti. Musk je podelio fotografiju, te dodao tekst u kojem kaže da „to mora biti učinjeno.“

Na zvaničnom Fortnite Twitter nalogu, koji ima tek šest miliona pratilaca, što je sitnica u odnosu na Musk-ovih 22 miliona, odmah se pojavio članak star mesec dana, a u kojem piše da Musk planira da izgradi naseobinu na Marsu u narednih 10 godina, iznad kojeg je pisalo „Čitava decenija @elonmusk? Samo gradi, LOL“, aludirajući na “git gud” mim u Fortnite stilu. Musk je na to odgovorio da je „realnost teška,“ čime se ovaj mini-rat mimovima i završio, bar za sada.

Pročitajte i:  Musk planira otpuštanje većine zaposlenih u Twitteru

Musk je i ranije objavljivao kontroverzne tvitove, te se ovaj ne smatra naročito problematičnim, pa mu se jedino zameraju stavovi koji se opisuju kao staromodni, a i to što je implicirao da Fortnite nije dovoljno „kul,“ što bi moglo da odbije potencijalne partnere u budućnosti, iako se među mlađim generacijama upravo smatra da neko nije dovoljno „kul“ ako ne igra Fortnite.

Oni koji se bave temom već raspravljaju o tome da li bi Musk uopšte mogao da kupi Fortnite, te ističu da je njegovo bogatstvo tokom septembra iznosilo oko 19,7 milijardi dolara, dok Epic Games, privatna kompanija koja stoji iza igre Fortnite, vredi oko osam milijardi. Tako bi Musk za skoro polovinu onoga što poseduje zaista i mogao da kupi Fortnite, mada je malo verovatno da bi bio spreman da tu količinu novca pusti niz vodu. Ipak je u pitanju samo mim.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,