TrendMicro

Fortnite za iOS zaradio 15 miliona dolara za tri nedelje

Pošto se za samo nekoliko dana po lansiranju popeo na vrh liste najpoželjnijih igara, Fortnite Battle Royale za iOS je vrlo brzo počeo i da zarađuje, pa se nakon samo tri nedelje ta suma popela na više od 15 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Fortnite već ima mnogo igrača, pa je, bez obzira što je igra besplatna, uspeo da ostvari veliku zaradu, a zahvaljujući prodatim kostimima za junake u igri, te drugim dodacima. Podatke je obezbedila analitička agencija SensorTower, koja tvrdi da je samo u prethodnoj nedelji igra zaradila 6,4 miliona dolara. Igra je, dok nije postala potpuno otvorena za javnost, zarađivala oko 620 hiljada dolara dnevno, da bi se taj iznos utrostručio kada je postala dostupna svim korisnicima. Tako prevazilazi svoje prethodnike koji su se prethodno nalazili na vrhu liste najpopularnijih igara, a poput onih kao što su Candy Crush, Clash of Clans i Pokémon Go.

Fortnite još uvek nije stigao na Android, te se očekuje da, kada se to bude dogodilo, kompaniji Epic donese još veću zaradu. Sa druge strane, i PUBG je stigao na mobilne uređaje, pa će biti zanimljivo da se prati koja će od igara u budućnosti ostvariti bolje rezultate.

Pročitajte i:  Motorola Edge 30 Ultra - 200 megapiksela, i još svašta

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,