TrendMicro

Fotografija ulaznih vrata kao potvrda o isporuci

Amazon je bez mnogo buke tokom poslednjih par meseci pokrenuo novi program u okviru kojeg kuriri koriste fotografije kao potvrdu da je paket isporučen.

PCPress.rs Image

Tako će fotografija pozicije na kojoj je paket ostavljen biti uključena o obaveštenje o isporuci koje dobijaju korisnici, te će ovi imati potpunu informaciju o tome u koje je vreme paket stigao, te na kojem je mestu ostavljen. Dešava se da pojedini paketi budu zatureni, ili ukradeni, te korisnici, prema aktuelnoj politici kompanije Amazon, mogu da traže novac nazad, ili pak drugi paket. Sa novim Logistics Photo On Delivery programom, kompanija će moći da proveri da li su vozači uspešno isporučili paket, a korisnici će znati gde da pronađu svoje pošiljke.

Program postoji već šest meseci, ali je Amazon tek nedavno ažurirao uređaje, te aplikacije za isporuku, tako da svi kuriri mogu da koriste ovaj program. Funkcija je trenutno dostupna samo u Oregonu, Las Vegasu, Indijanapolisu, Sijetlu, San Francisku, te severnoj Virdžiniji, a korisnici koji su zabrinuti za svoju privatnost mogu da otkažu ovu opciju, te kada prvi put dobiju fotografiju svojih ulaznih vrata dovoljno je da kliknu na “Don’t take delivery photos”.

Pročitajte i:  Amazon Kindle Scribe e-reader podržava pisanje po e-ink ekranu

Inače, problem koji postoji u Americi je pravilo službi koji isporučuju pakete, da ako niste tu paket jednostavno ostave ispred vrata, a on se smatra “isporučenim“, i tu prestaje svaka odgovornost kurirske službe za eventualno krađu ili oštećenja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,