BIZIT 2022

Fox kupio Tubi TV, besplatan streaming servis

Fox je postigao dogovor o kupovini Tubi TV, besplatnog streaming servisa koji se finansira prikazivanjem reklama. Vrednost transakcije je 440 miliona dolara (u kešu), a da bi obezbedio toliku količinu novca, Fox je prodao 5 procenata svog udela u Ruku streaming platformi.

PCPress.rs Image

Kompanija je objasnila da je na ovaj način „zamenila“ pasivno minimalno učešće u Roku platformi za puno vlasništvo i kontrolu na liderskoj platformi u besplatnom streaming tržištu, koja ostvaruje zaradu putem reklama.

Dugo promišljanje

Inače, Fox je neko vreme razmišljao o ovakvom potezu i pratio je platforme za besplatan streaming video sadržaja. Procenjeno je da vrednost tog tržišta, kada je Tubi TV u pitanju, iznosi oko 500 miliona dolara. Iako je platio 60 miliona dolara manje od tog iznosa, Fox će verovatno uložiti dodatnih 50 miliona dolara u razvoj platforme u naredne tri godine.

Tubi TV će funkcionisati kao nezavisan deo u okviru Fox-a. Za sada ne postoje planovi da se na ovoj platformi ponude originalni Fox sadržaji. Početni period iskoristiće se za procenu mogućnosti kako da se uz malo dodatnih ulaganja dopre do novih gledalaca, prvenstveno mlađih generacija.

Pročitajte i:  Google kupio Mandiant za 5.4 milijarde dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,