BIZIT 2022

FRACTALS Info dan i radionica

Projekat FRACTALS počeo je 01.09.2014. godine,a  njegov glavni cilj je distribucija finansijskih sredstava (grantova) za 50 do 60 malih i srednjih preduzeća i web-preduzetnika iz čitave Evrope, iz IKT sektora, a u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede, koje su bazirane na tzv. „Future Internet“ principima i tehnologijama.

fractals big

 

Ukupan fond FRACTALS projekta koji je namenjen za finansijsku podršku (grant-ove) iznosi 5,52 miliona Eur. FRACTALS Otvoreni Poziv (Open Call for Proposals) biće otvoren 30.11.2014. godine i trajaće 3 meseca, do 28.02.2015. Partnera na projektu ima 9 i dolaze iz 6 zemalja: Razvojni Fond Autonomne Pokrajine Vojvodine (DFV), Srbija;  Univerzitet u Novom Sadu – BioSense Centar (UNS), Srbija;  Vojvođanski IKT klaster (VOICT), Srbija;  Kompanija ATOS, Španija;  Univerzitet u Atini (National and Kapodistrian University of Athens, NKUA), Grčka;  Naučno-istraživački centar DLO, Holandija;  Asocijacija kompanija iz IKT sektora Severne Grčke (SEPVE), Grčka;  Asocijacija softverskih kompanija (YASAD), Turska; i  Bugarska asocijacija softverskih kompanija (BASSCOM), Bugarska.

FRACTALS je jedan od 16 projekata koji su odabrani za finansiranje u okviru treće faze programa “Future Internet – Public-Private Partnership”, a među 90 projektnih aplikacija iz čitave Evrope. Konkurentna prednost FRACTALS projekta ogleda se u:  projekat je fokusiran na poljoprivredu, gde primena digitalnih servisa i usluga baziranih na Internetu i Internet aplikacijama jos uvek nije na zadovoljavajućem nivou u čitavoj Evropi; FRACTALS projekat je fokusiran na Balkan, regiju koja do sada nije imala značajno učešće u fondovima u okviru „Future Internet“ programa; FRACTALS projekat prepoznaje neophodnost stvaranja proizvoda i aplikacija u skladu i za potrebe krajnjeg korisnika; iz tog razloga, sve razvijene aplikacije biće testirane i validirane od strane krajnjih korisnika.

Projekat FRACTALS organizuje Info Dan i radionicu (Workshop) u utorak, 25.11.2014. godine, sa početkom u 14h u Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad). Otvoreni poziv projekta FRACTALS (Open Call), koji traje od 30.11.2014. do 28.02.2015., biće detaljno predstavljen, kao i saveti za apliciranje inovativnim malim i srednjim ICT preduzećima i Web preduzetnicima. Pored članova projektnog tima iz Republike Srbije, među govornicima nalazi se i predstavnik partnera iz Holandije, koji će govoriti o FIWARE tehnologiji na kojoj moraju biti zasnovane buduće projektne aplikacije inovativnih malih i srednjh ICT preduzeća.

Projekat je prilika za ICT kompanije iz Srbije (i iz cele Evrope) da apliciraju za sredstva koja su namenjena za razvoj ICT aplikacija u poljoprivredi, gde je FRACTALS jedan od 16 evropskih projekata koji podržavaju razvoj ICT tehnologija zasnovanih na FIWARE platformi (http://www.fi-ware.org/). FRACTALS Otvoreni Poziv biće otvoren za sva mala i srednja preduzeća i web-preduzetnike u Evropi, ali poseban naglasak je na regione koji do sada nisu imali značajno učešće u fondovima u okviru „Future Internet“ programa (Balkan, Jugoistočna Evropa).

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,