Top50 Glas publike

Frontend, backend ili full stack: Izaberite idealnu programersku oblast za sebe

Ako ste početnik koji želi da se bavi programiranjem, sigurno se susrećete sa bezbroj nedoumica u vezi sa tim da li ćete uspeti da savladate sve neophodne veštine, koliko će vam vremena trebati, kojim redosledom bi trebalo da učite… Međutim, prvi i najvažniji korak koji će vam istovremeno olakšati i rešavanje svih pomenutih pitanja je pronalazak idealne programerske oblasti u odnosu na vaša interesovanja. Odgovor na ovo pitanje dovešće vas i do programskog jezika koji će predstavljati početak vaše avanture.

PCPress.rs Image

Činjenica je da sa izborom IT oblasti u koju ćete zaploviti ne možete mnogo da pogrešite, bar kada su u pitanju odlična zarada i siguran posao. Ipak, od ove odluke zavisi na kojim projektima ćete raditi i koliko ćete voleti svoj posao, zato je važno da dobro upoznate tri programerske oblasti kojima najviše nedostaje školovanih kadrova.

Frontend development – za kreativne programere

Da biste postali frontend programer, potrebno je da savladate programski jezik JavaScript, koji će vam omogućiti da razvijate interaktivne web sajtove, web aplikacije ili online igrice. Pored JavaScripta, biće potrebno da se upoznate i sa HTML i CSS tehnologijama, kao i sa programima Photoshop i Illustrator. Jednostavno rečeno, ovo je oblast u kojoj se najbolje pronalaze programeri – kreativci.

Nezadrživi razvoj web tehnologija i interneta konstantno otvara prostor u ovoj oblasti za nove stručnjake koji već na početku karijere, kao juniori, mogu zaraditi u proseku oko 800 evra mesečno.

Backend development – za programere koji razmišljaju logički

Programski jezik Java u IT svetu važi za jezik sa najširom primenom, a svoje mesto pronašao je i u backend programiranju. Ako savladate veštine rada u Javi, bićete spremni da radite na razvoju aplikacija za mobilne telefone i tablet uređaje kroz Android operativni sistem, da kreirate veliki broj aplikacionih programa, ali i da ih implementirate u najrazličitija multiplatformska okruženja.

Učenjem programskog jezika Java svrstaćete se među programere koji najbrže pronalaze posao i već po završetku školovanja zarađuju u proseku oko 700 evra.

Full stack developmentza kompletne programere koji kombinuju najtraženije veštine

Full stack programeri podjednako uspešno mogu da se bave i frontend i backend programiranjem. Zato je ovo idealna oblast za one koji vole da sve drže pod kontrolom. Ako se opredelite za ovu oblast, moraćete da savladate PHP – najpopularniji programski jezik za izradu dinamičkih web sajtova i web aplikacija.

Olakšavajuća okolnost za sve koji se odluče da kroz ovu oblast dođu do statusa programera je ta što PHP spada među najjednostavnije programske jezike za učenje, a istovremeno otvara široke mogućnosti za angažovanje na mnogim projektima.

Za samo 12 meseci do potrebnih znanja za prvi posao

Školovanjem po specijalizovanim programima na ITAcademy već posle godinu dana možete usvojiti neophodne veštine za svaku od tri pomenute programerske oblasti. Osim toga, na ovoj međunarodnoj školi za profitabilna IT zanimanja pruža vam se mogućnost da steknete i mnoge priznate internacionalne sertifikate koji će vam dodatno olakšati pronalaženje posla i započinjanje programerske karijere.

Bez obzira na to da li se odlučite za školovanje iz učionice ili putem interneta, na ITAcademy ćete dobiti kompletnu pripremu za vaše novo zanimanje, koja podrazumeva najsavremenija znanja, sertifikate, neophodnu praksu, pomoć prilikom zapošljavanja i još mnogo toga.

Za više informacija posetite ovu stranicu i iskoristite promotivne cene upisa do kraja meseca.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,