N Central domination

Fujitsu „x10sure IS“ – Integrated Storage

PCPress.rs Image

Beograd 1. april, 2010. ― Fujitsu danas predstavlja „x10sure IS” (iks-ten-šer IS) pouzdano i pristupačno rešenje za visoku dostupnost IT sistema u okruženju

 „Microsoft Windows Server 2008“, koje od sada eliminiše i troškove i potrebu korisnika za dodatnim sistemom za skladištenje podataka. Sufiks „IS“ (Integrated Storage), označava drugu verziju u Fujitsu-ovoj liniji „x10sure“ rešenja, usmerenih na specifične potrebe malih i srednjih preduzeća za pristupačnom i jednostavnom za upravljanje zaštitom IT sistema.

 Malim preduzećima, kao i filijalama ili prodajnima mestima većih organizacija na kojima su instalirani samostalni sistemi „Windows server“, „IS“ verzija rešenja obezbeđuje konkurentsku prednost virtuelizacije servera na Microsoft tehnologiji, po još nižim cenama. Korišćenjem ovog rešenja mala i srednja preduzeća mogu da smanje tršokove i do 50 posto u poređenju sa kupovinom i implementiranjem individualnih komponenti za izgradnju klasterskog rešenja, od kojih „x10sure IS“ čak pruža i bolju iskorišćenost IT resursa.

„x10sure IS“ je platforma za virtuelizovane servere za poslovne primene, koja radi na hardverskim Fujitsu PRIMERGY x86 serverima. U slučaju pada sistema, „x10sure IS“ sam automatski ponovo pokreće aplikacije i tako smanjuje vreme u kome je sistem „van stroja“. Jedinstvena tehnička inovacija kompanije Fujitsu omogućava da, u slučaju da i server na kome radi aplikacija otkaže, „x10sure“ automatski podigne rezevni fizički server tako da su svi servisi dostupni već u roku od minuta. Ovakav „x10sure“ koncept zapravo štiti postojeće investicije firme u tehnologiju, jednostavno se integriše i donosi veću vrednost svakoj novoj investiciji.

Kako virtuelizacija postaje trend, sve više preduzeća koristi prednosti povećane brzine u poslovanju koja se stiče transformisanjem IT-ja u dinamičke infrastrukture koje su u stanju da se prilagode promenljivim radnim opterećenjima. Virtuelizacija, međutim, takođe povećava i određene troškove i kompleksnost administriranja i upravljanja sistemom. Fujitsu-ov „x10sure IS“ adresira oba ova izazova. Osnovna konfiguracija sistema, spremna za jednostavnu instalaciju i podešavanje, sastoji se od dva PRIMERGY x86 servera sa sistemom za skladištenje podataka sa internim diskovima. Umreženi preko iSCSI veza, „x10sure“ softver omogućava repliciranje podataka u okruženju Windows Server 2008 i Hyper-V tehnologije virtuelizacije.

Grafički prikaz funkcionisanja „x10sure IS“ dostupan je na adresi: http://docs.ts.fujitsu.com/dl.aspx?id=cb1ca355-2b04-426b-991c-8f0c98c8c59b.

Više informacija o „x10sure 3.1“: www.ts.fujitsu.com/x10sure

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,