Top50 Glas publike

Fujitsu ETERNUS čuva vaše podatke

Digitalna revolucija nam je ostavila nepregledne količine podataka koji se množe vrtoglavom brzinom, uz godišnji rast od oko 60%. Svi ti podaci moraju da se nalaze na nekom čvrstom, sigurnom medijumu za čuvanje i skladištenje.

05_07_29465_ETERNUS_CS_High_End_Mood_lprU svakoj sekundi razmene se milijarde informacija na društvenim mrežama, obave milioni transakcija u kupovinama preko Interneta – a sve su to poverljivi podaci krajnjih korisnika, naši podaci. Kompanija Fujitsu je prevashodno pratila potrebe društva, a zatim se orijentisala na poslovnog korisnika modernih informacionih tehnologija.

Kada govorimo o modernim sistemima za skladištenje i čuvanje podataka, Fujitsu ima u ponudi tri linije proizvoda. Prva linija namenjena je segmentu malih i srednjih korisnika – SMB (SOHO): Fujitsu ETERNUS CS800S4, uređaj za zaštitu podataka (DPA ‑ Data Protection Appliance), disk‑baziran uređaj sa inline deduplikacijom, kompresijom, enkripcijom i replikacijom podataka, zaštićenim RAID‑om šestog nivoa i proširivim do 240 TB. Uređaj može da se predstavi korisničkoj mreži kao mrežni disk (NAS share, CIFS i‑ili NFS) i/ili kao virtuelna traka (VTL). Ovaj uređaj podržava i izvoz podataka na traku direktno sa samog uređaja preko optičkog porta (FC 8 Gbit). Ova unikatna karakteristika koju Fujitsu nudi povećava sigurnost i konzistentnost podataka.

Serija proizvoda Fujitsu ETERNUS CS8000 predstavlja apsolutnog lidera u svetu skladištenja velike količine podataka. Serija Fujitsu ETERNUS CS8000 predstavlja skalabilnu grid arhitekturu koja podržava rast u svim pravcima, tj. arhitekture scale up i scale out. U osnovi, ovo je objedinjena platforma (unified) koja omogućava bekap i arhiviranje na jednom uređaju s mogućnostima pristupa iz mainframe okruženja (npr. IBM zOS), Linux‑UNIX (npr. RedHat, AIX, HP‑UX), x86 platforma (npr. Microsoft Windows). Podržava komunikaciju s klijentima putem deljenih foldera (NAS share, CIFS i/ili NFS) i/ili kao virtuelna traka (VTL) a preko 1/10 Gbit LAN, 8 Gbit FC, 8 Gbit FICON.

Izuzetna skalabilnost po pitanju kapaciteta i konektivnosti jedna je od osnovnih prednosti ovog enterprajz uređaja: proširivost kapaciteta od 7,2 TB do 16 PB, 3.000.000 virtuelnih traka, 2.000.000.000 podržanih datoteka i brzina backup‑a (propusna moć) od 100 TB/h, predstavljaju pravog giganta u svetu backup‑a i arhive. Podrškom za deduplikaciju, kompresiju i enkripciju ostvaruje se znatna ušteda u skladišnom kapacitetu i bezbednosti podataka, a podrška za konfiguraciju deljenog sajta i replikaciju koja može biti sinhrona, asinhrona i kaskadna, omogućava visok nivo dostupnosti podataka i realizaciju koncepta disaster recovery. Mogućnost definisanja perioda čuvanja podataka i automatska migracija podataka s različitih standarda traka (npr. LTO4 na LTO5) bez gubitka podataka, daju idealno rešenje za arhiviranje podataka. S redundantnim komponentama na svim nivoima, Fujitsu ETERNUS CS8000 predstavlja pravo rešenje za korisnike koji raspolažu sa ogromnom količinom strukturiranih ili nestrukturiranih podataka, a kojima je potrebna jedna platforma za backup i arhiviranje.

Kao i njegov mlađi brat ETERNUS CS800S4, Fujitsu ETERNUS CS8000 podržava gotovo sve komercijalne aplikacije za backup otvorenih i mainframe sistema, kao i gotovo sve aplikacije za rad sa arhivom podataka. Ovaj uređaj podržava čak deset tape biblioteka direktno vezanih, svaka sa po 112 tape uređaja, 50.000 tape volume‑a – na kraju se konačni kapacitet ovog uređaja meri egzabajtima.

Fujitsu ima kompletnu ponudu uređaja za skladištenje i čuvanje podataka koja je upotpunjena ETERNUS LT proizvodima zasnovanim na bibliotekama traka. Proizvodna linija Fujitsu ETERNUS, uređaji za primarno skladištenje i upravljanje produkcionim podacima ETERNUS DX S3 (online), uređaji za bekap i arhiviranje ETERNUS CS800S4 i serija ETERNUS CS8000 za čuvanje podataka, kao i ETERNUS LT uređaji za čuvanje na trake (offline), pokrivaju sva tri sloja ili koraka u radu s podacima i njihovo upravljanje i čuvanje. Pored toga, Fujitsu nudi profesionalne usluge konsaltinga, instalacije, integracije i servisa preko svoje lokalne kancelarije i mreže svojih autorizovanih i sertifikovanih partnera.

www.fujitsu.com/rs/

(Objavljeno u časopisu PC#208)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,