TrendMicro

Fujitsu i Microsoft razvili skener dlana za Windows 10

Windows Hello, Microsoft-ov biometrijski sistem prijavljivanja za Windows 10, sada može da pročita vaš dlan. Microsoft u saradnji sa japanskom kompanijom Fujitsu, donosi autentifikaciju koja se temelji na skeniranju vena ispod kože na dlanu ruke, koja se pridružuje prepoznavanju lica i otisaka prstiju među podržanim metodama prijavljivanja za Windows Hello.

PCPress.rs Image

Tehnologija nazvana PalmSecure je sistem kompanije Fujitsu, koji uključuju skenere koji su ugrađeni u laptop ili priključeni preko USB-a. Kako bi se prijavili, šaka korisnika lebdi iznad senzora, koji zatim skenira jedinstveni obrazac vena ispod kože. Ovo je jedinstvena tehnika autentifikacije koja bi mogla da oteža prevare i manipulacije, jer bi obrazac vena bilo teže kopirati nego nešto poput otiska prsta. Ideja autentifikacije preko dlana je pravac u kom se kreće i kompanija Samsung ako je sudeći po nedavnom patentu gde stoji da bi otključavanje i zaključavanje moglo da se vrši preko skeniranja jedinstvenih linija na dlanu.

PalmSecure je već ugrađen u neke Fujitsu Stylystic i Lifebook modele, a verovatno ćemo ovaj sistem videti da se više koristi u poslovnom svetu i prostoru. Zapravo, prema rečima kompanije Fujitsu, ova tehnologija za potvrđivanje identiteta se već koristi u brojnim organizacijama širom sveta, uključujući Lotte Card i brazilsku banku Banco Bradesco.

Pročitajte i:  Održano takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente – Bubble Cup 15

Izvor: Windows Central

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,