ASUS Zenbook

Fujitsu integriše tehnologiju deduplikacije u uređaje za skladištenje i zaštitu podataka serije ETERNUS CS

Kompanija Fujitsu objavljuje da je njena tehnologija deduplikacije podataka od sada ugrađena u uređaje serije ETERNUS CS, na globalnom nivou. Napredna deduplikacija obezbeđuje jednostavno i pristupačno rešenje organizacijama koje svoju “bakap” strategiju zasnivaju na sistemima za skladštenje podataka na diskovima. Uz ovaj novitet, tu je i novi osnovni model serije ETERNUS CS, “ETERNUS CS800”, namenjen kupcima iz srednjeg segmenta tržišta.

Zahvaljujući deduplikaciji podataka, korisniku postaje pristupačna brža tehnologija za kreiranje rezervnih kopija diskova. Organizacije time povećavaju efikasnost svojih dinamičkih infrastruktura tako što smanjuju okvire učešća „bekapa” u svakodnevnom poslovanju prebacivanjem na disk-sisteme, brži način kreiranja rezervnih kopija od traka, kao i delimičnim poboljšanjem skladištenja podataka na trakama uvođenjem disk-sistema za vitalne podatke. Deduplikacija takođe omogućava dvostruku korist – povećanje propusnog opsega mreže, smanjenjem protoka podataka za potrebe daljinske replikacije podataka, kao i smanjenjem rizika da se ostane bez dovoljno prostora na disku, obezbeđivanjem da za više instanci postoji samo jedna rezervna kopija podatka.

Fujitsuova tehnologija deduplikacije smanjuje ukupne troškove kreiranja i posedovanja rezervnih kopija, i korisnici zahvaljujući njoj mogu da smanje svoje tipične zahteve za kapacitetom skladištenja čak za 90 i više procenata, i ujedno ostvare uštede na troškovima administriranja medija sa magnetnom trakom.

Pročitajte i:  Fujitsu ulazak u HCI svet čini pristupačnim za mala i srednja preduzeća

Ekspert za „bekap”, Piter Vilijams, rukovodilac praktične obuke u oblasti skladištenja informacija u istraživačkoj kompaniji Bloor Research, smatra da biblioteke virtuelnih traka i deduplikacija čine savršen tehnološki par – takozvanu „di-djup” deduplikaciju (de-dupe) koja obezbeđuje veliki kapacitet diskova i povećanje propusnog opsega mreža. „Integracija takve deduplikacije postala je imperativ u Fujitsuovom ETERNUS CS rangu rešenja, koji će time automatski postati privlačniji većim preduzećima zbog povećanog kapaciteta diskova, kao i srednjem segmentu tržišta koje je osetljivo na cene ovakvih sistema. Zahvaljujući mogućnostima osvežavanja replika podataka i opcije da se po želji integrišu magnetne trake, verujemo da će srednji segment tržišta toplo pozdraviti ETERNUS CS800”, rekao je Vilijams.

Napredna tehnologija deduplikacije sistemom ETERNUS CS800

Zahvaljujući fabričkom prekonfigurisanju modela ETERNUS CS800 i njegovoj sertifikaciji za rad sa svim vodećim rešenjima za bekap, ovaj uređaj predstavlja idealan izbor za brzu integraciju napredne deduplikacije u IT okruženja srednjeg nivoa. Deduplikacija može da smanji potrebe za 90 i više posto kada se kreiraju rezervne kopije u virtuelnim okruženjima kao što je VMware, čime se smanjuju obimi rezervnih kopija za operativne sisteme i aplikativne podatke. Rezervne kopije se tako praktičnije čuvaju na disku i lakše je uraditi eventualni oporavak podataka.

Pročitajte i:  Ukradeni podaci iz nekoliko japanskih državnih institucija

Za sistem-administratore koji traže pouzdanu infrastrukturu za zaštitu podataka, ETERNUS CS800 podržava jednostavnu integraciju fizički-udaljenih lokacija u konsolidovana okruženja za zaštitu podataka. Deduplikacija ETERNUS CS800 može da smanji zahteve za propusnim opsegom neophodnim za replikaciju podataka do 20 i više puta, čime se prevazilaze izazovi konsolidovnog bekapa za filijale i ogranke organizacija – gde problemi sa performansama WAN mreža mogu da ometaju ili spreče automatizovane strategije za oporavak podataka.

Kompatibilnost

Kompletna linija Fujitsu-ovih uređaja za zaštitu podataka ETERNUS CS potpuno je kompatibilna sa vodećim bibliotekama magnetnih traka na tržištu, a novi model ETERNUS CS800 takođe podržava interfjes za programiranje aplikacija (API) kompanije Symantec, standard „OpenStorage” (OST), koji obezbeđuje jedinstvenu tačku upravljanja lokacijama i nivoe skladištenja, automatizujući bekap replikaciju i nudeći opciono mogućnost arihviranja „Direct Tape Creation”. Radi se o atraktivnoj opciji za korisnike sa politikom dugoročnog arhiviranja odnosno čuvanja podataka na trakama.

Elastičnost oporavka podataka za korisnike u srednjem segmentu tržišta,
Fujitsu konkurentnim cenama čini karakteristike elastičnosti oporavka podataka pristupačnim i dostupnim u srednjem segmentu tržišta – omogućavajući korisnicima da postave inteligentne i intuitivne scenarije oporavka podataka u nepredviđenim situacijama, čak i ako nemaju udaljeni datacentar ili nezavistan segment datacentra koji je zaštićen od požara .

Pročitajte i:  Comtrade Distribution: Nadzor i upravljanje su ključ uspeha data centra

Fujitsu takođe nudi opcione mogućnosti deduplikacije i u okviru proverene korporativne klase uređaja iz linije ETERNUS CS – bilo u sklopu novih modela ili za stotine postojećih instalacija širom sveta. Uređaji serije ETERNUS od CS 1000 do CS5000 obezbeđuju sveobuhvatnu intelignetnu zaštitu podataka širom heterogenih infrastruktura. ETERNUS CS već sadrži „True Tape Virtualization” koja podržava širok opseg „mejnfrejm“ sistema, otvorenih sistema, NAS uređaja i vodećih aplikacija za bekap u industriji. Uvezivanjem traka, diskova i napredne tehnologije deduplikacije u odgovarajuću strategiju upravljanja životnim ciklusom informacije (Information Lifecycle Management), korisnici mogu fleksibilno da usklade garantovane nivoe usluga sa svojim politikama čuvanja podataka i takođe efikasno iskoriste tehnologije rentabilne sa aspekta troškova.

Deduplikacija za seriju uređaja ETERNUS CS je dodatni gradivni element u Fujitsu-ovom portfoliju „Efikansne zaštite podataka” za srednja i velika preduzeća. Ova incijativa, pokrenuta u oktobru 2009, sada obuhvata 40 proizvoda i rešenja, koji korisnicima omogućavaju da kreiraju, implementiraju i održavaju dinamičke infrastrukture skrojene prema sopstvenim potreba zaštite podataka.

Izvor: Fujitsu

Facebook komentari:
Data centri - specijalno izdanje

Tagovi: , , , , , , ,