Fujitsu monitori “sveži kao LED”

Osvežen i dopunjen „100% LED portfolio“ Fujitsu monitora

PCPress.rs ImageFujitsu je prvi među ključnim IT dobavljačima u svetu u potpunosti sproveo migraciju na LED pozadinsko osvetljenje u svim svojim linijama monitora.

Ova kompanija je u skladu sa posvećenošću očuvanju životne sredine i inovacijama, nadogradnjom svojih „P“, „B“ i „E“ linija monitora na LED (light emitting diode) tehnologiju osvetljenja ujedno postala i prvi dobavljač u čijem portfoliju više nema monitora koji sadrže živu.

Krajnjim korisnicima svakako će prijati intenzivniji kontrast i manja potrošnja energije LED ekrana, i do 30% manje nego što se zahteva prema najnovijim ENERGY STAR propisima.

„Pozadinsko osvetljenje slike bazirano na LED tehnologiji je bolje zato što je intenzitet osvetljenja ekrana prilagodljiviji nego kod, do sada najzastupljenije, CCFL tehnologije. Upravo brzina i ’finoća’ promena intenziteta osvetljenja donose kvalitet koji subjektivno doživljavamo kao ’bolju’ i ’življu’ sliku“, objašnjava Mirko Grujičić, specijalista za tehnologije klijentskih sistema i servera u beogradskoj kancelariji kompanije Fujitsu Technology Solutions.

 

Ključne karakteristike

Fujitsu sada ima rešenja na LED tehnologiji za sve zahteve tržišta, od opštih do superiornih. Za standardne poslovne korisnike tu je cenovno-prihvatljiva opcija u vidu novih monitora E linije, koji pružaju veliku vrednost za svakodnevni kancelarijski rad, optimizovanu sliku i opcije za štednju energije.  

Za naprednije kancelarijske primene Fujitsu je dodatno poboljšao specifikacije svojih monitora B linije, i prilagodio ih jednostavnom i udubnom iskustvu. Korisnici mogu da podese komfornu i zdravu poziciju za rad zahvaljujući fleksibilnom i podesivom postolju, dok preko četiri USB priključka komotno mogu da se povezuju eksterni uređaji. Zahvaljujući „DisplayView“ softverskom alatu, kompanije sada mogu da prošire funkcionalnost softvera za upravljanje PC računarima tako da obuhvati i monitore – pošto i ovi monitori mogu da se resetuju i da se njima upravlja sa daljine.

Najbolja prilagodljivost u klasi je zaštiti znak novih Fujitsu P i B linija, koje sadrže podesiva postolja i “Pivot – Auto-Pivot“ karakterisitke u P liniji – što monitorima omogućava da se koriste i u portretskoj orijentaciji.

Na vrhu „piramide“, superiorni ekrani P linije su namenjeni zahtevnim korisnicima sa potrebama za ultimativnim grafičkim performansama, zahvaljujući mogućnosti da prikažu 1 milijardu boja i 3.7 miliona piksela (P27) – nekih 80 procenata više nego „Ful HD“ televizor dijagonale 40-inča (101,6cm). „P“ linija takođe ima bogate opcije za specifične zahteve grafičkih umetnika i profesionalaca u medicini, kao što su optimizovane performanse za rad sa nijansama sivih tonova. „D-Mode“ tasterom bira se fabrički podešena gama koja je optimizovana prema DICOM standardu sivih tonova, što omogućava da se čak i najfinije nijanse sive lako uočavaju. Takav kvalitet slike omogućava da se skupi ekrani za dijagnostiku zamene u mnogim medicinskim okruženjima.

 U ovoj seriji su i Fujitsu-ova već dokazana rešenja koja štede, među kojima su „0-Watt“ ili bez potrošnje u režimu kada se uređaj ne koristi, „Eko-sistem“ i automatska kontrola osvetljenosti.

http://ts.fujitsu.com/products/displays/index.html

 

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,