Fujitsu: Novi svetski rekordi potvrda potencijala dvoprocesorskih servera

PRIMERGY RX300 S5 Dvoprocesorski Fujitsu PRIMERGY serveri spremni su za preuzimanje zahtevnih poslovnih zadataka. Potvrđeni novi SPEC svetski rekordi Fujitsu PRIMERGY x86 servera srednje klase u performansama

Kompanija Fujitsu objavila je da su njeni PRIMERGY serveri postavili dva nova svetska rekorda u računarskim performansama, u klasi dvoprocesorskih „x86” servera – i time dokazali njihovu podobnost za preuzimanje zahtevnih zadataka od „gladnijih” i skupljih četvoroprocesorskih sistema.

Zvanični rezultati prema standardnim testovima SPEC* korporacije potvrđuju da su ovi dvoprocesorski „x86” serveri spremni za opsluživanje zahtevnih poslovnih aplikacija, što je ranije bio domen primene četvoroprocesorskih servera. Novi svetski rekordi, koje su postavili modeli „PRIMERGY RX300” tipa „rack” i PRIMERGY TX300 tipa „tower” u nezavisnim „SPECcpu2006” i „SPECjbb2005” testovima, redom, validan su dokaz unapređenih tehnoloških mogućnosti sistema srednje klase sa dva ležišta za procesore (two-socket).

PRIMERGY TX300 S5 Jens-Peter Sik, potpredsednik Odeljenja za „x86” serverske proizvode u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, ove rezultate objašnjava unapređenjem performansi pete generacije PRIMERGY TX300 i RX300 dvoprocesorskih servera, i dodaje: „Više nema sumnji da se u poslovnim primenama čija se kompleksnost neprestano uvećava, okretanje dvoprocesorskim sistemima organizacijama doneti značajne uštede u nabavci i troškovima eksploatacije servera, bez uticaja na produktivnost.”

Pročitajte i:  ASUS ROG Zephyrus M16 - Potvrda dominacije

Vrhunski IDC analitičar u domenu servera, Tomas Majer, takođe primećuje da organizacije mogu da povuku pametne poteze i uštede na infrastrukturnim troškovima. Majer, potpredsednik Odeljenja za sistemska i infrastrukturna rešenja za regiona EMEA, u kompaniji IDC, prokomentarisao je: „Optimizacijom serverskih sistema do nivoa aplikacija, klijenti imaju priliku da preispitaju svoje potrebe i sada mogu da se okrenu serverskim proizvodima koji pokazuju značajna unapređenja u odnosu cena-performanse.”

* SPEC, „Korporacija za standardnu evaluaciju performansi” (Standard Performance Evaluation Corporation), razvila je pomenute „SPECjbb2005” i „SPECcpu2006” testove. „SPECcpu2006” se sastoji od testova „SPECint2006” i „SPECfp2006”, i meri rezultate standardizovanog opterećenja procesorske jedinice, procesora sistema, memorijskog podsistema i prevodioca (kompajlera); projektovan je da pruži komparativnu meru računski-zahtevnih performansi sistema u najširem mogućem spektru radnih opterećenja hardvera, odabranom na osnovu realnih primena korisnika. „SPECjbb2005” (Java Server Benchmark) testovi evaluiraju rezultate serverske strane Java aplikacija.

· Srce novih PRIMERGY servera-rekordera čine novi Intel Xeon W5590 procesori, koji rade na taktu od 3.33GHz, sa 8MB „Level 3” keš memorije i 2 DIMM memorijska modula po kanalu, koji rade na 1333MHz.

Pročitajte i:  Intel ozvaničio dobre poslovne rezultate u trećem kvartalu

· Rekorderske konfiguracije PRIMERGY RX300 i TX300 sistema biće dostupne na tržištu od oktobra 2009.

SPECcpu2006 rezultati su objavljeni na SPEC veb-lokaciji na adresi www.spec.org dok se objavljivanje SPECjbb2005 rezultata očekuje 26. avgusta.

Izvor: Optimum communications d.o.o.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,