Fujitsu nudi kompletnu liniju LED monitora

PCPress.rs ImageKompanija Fujitsu je prva tržištu ponudila kompletnu ponudu štedljivih LED ekrana – od ekonomičnog modela dijagonale 19″ do širokog monitora dijagonale 27″.

Nove SL i L linije LED monitora pružaju korisnicima poboljšan vizuelni doživljaj u primenama koje se protežu od rada sa velikim tabelarnim dokumentima do gledanja zahtevnih akcionih filmova sa Blu-ray dskova. Novi ekrani prave sliku ugodnu za oko jer ostvaruju jači kontrast i daju bogatije, realističnije boje.

Prelazak sa CCFL (cold cathode fluorescent lamps) na LED (light-emitting diode) tehnologiju pozadinskog osvetljenja kod ravnih monitora, takođe čuva i životnu sredinu. LED pozadinsko osvetljenje, pre svega, zahteva manje električne energije, obezbeđujući uštedu u potrošnji struje i do 46 odsto, a omogućava i da se štetna materija žive u potpunosti eliminiše iz procesa proizvodnje.

Ovi tanji monitori omogućavaju da se upotreba sirovih materijala u proizvodnji smanji za oko 25 odsto, lakši su i manji, a time i pogodniji za transport.

Modeli SL linije sadrže dual-HDMI priključke za optimalnu digitalnu jasnoću monitora visoke definicije, kao i štedljivi eko-režim, dok L linija monitora ima ugrađene zvučnike i ekranski meni na 16 jezika. Vrhunska SL linija ima i digitalni 5.1 HDMI audio izlaz za surround audio-sisteme i širi spektar opcija za fino podešavanje.

Pročitajte i:  Ukradeni podaci iz nekoliko japanskih državnih institucija

LED monitori će biti dostupni od kraja jula, a cene će biti objavljene po puštanju u prodaju i očekuje se da će biti u rangu cena monitora sa CCFL tehnologijom, ekvivalentnih veličina.

Izvor: Fujitsu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,