Fujitsu-ovi „rack” i „tower” serveri sa oznakom „ENERGY STAR 1.0”

fujitsuFujitsu je prvi dobavljač čiji se “rek” (rack) i “tauer” (tower) serveri sertifikuju prema kriterijumima ENERGY STAR 1.0. Četiri PRIMERGY serverske konfiguracije su ocenjene prema standardima ENERGY STAR 1.0 u skladu sa generalnim pristupom i nastojanjima kompanije da sopstvenom inovacijom i efikasnošću smanji emisiju ugljen-dioksida i pomogne korisnicima da smanje potrošnju električne energije i prateće troškove. Za ostale sisteme u procesu sertifikacije se ubrzo očekuje potvrda.
ENERGY STAR je poznata oznaka uz pomoć koje korisnici jednostavno identifikuju energetski-efikasne sisteme. “Serveri koji zarade oznaku ENERGY STAR su u proseku 30 posto energetski-efikasniji od standardnih servera”, naglasio je ovim povodom Jens-Peter Seick, senior-potpredsednik Odeljenja za x86 serverske proizvode u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, potvrđujući usmerenje kompanije.
fujitsu2Prva četiri PRIMERGY modela sertifikovana za klasu ENERGY STAR 1.0 su konfiguracije TX200 S5 i TX300 S5 “tauer” servera, specijalno projektovane za mala i srednja preduzeća, kao i “rek” serveri RX200 S5 i RX300 S5. Ovi sistemi koriste tehnologiju “Cool-safe™” za naprednu razmenu vazduha u hlađenju sistema, energetski-efikasne jedinice za napajanje i inteligentne funkcije upravljanja potrošnjom energije kojima se meri, kontroliše i ograničava potrošnja električne energije sistema. Trenutna specifikacija ENERGY STAR obuhvata samo “x86” servere sa do četiri podnožja za procesore.
Od 1994. Fujitsu aktivno učestvuje u programu ENERGY STAR i nudi male servere, stone i prenosive računare, tanke klijente, radne stanice i monitore koji ispunjavaju rigorozne zahteve američke Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) za kvalifikaciju ENERGY STAR. Kompanija sada saradnju proširuje na sertifikaciju ENERGY STAR 1.0 koja obuhvata energetski-efikasne “x86” servere.
Detalje o ENERGY STAR kriterijumima za servere na engleskom jeziku možete pročitati na ovoj adresi.

Pročitajte i:  Intel će praviti čipove za Qualcomm i Amazon

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,